Τα σκουλήκια ίσως είναι το κλειδί για την επιβίωση στο διάστημα

greek 30/11/2011
Μια αποικία μικροσκοπικών σκουληκιών κατάφερε να επιβιώσει για μια χρονική περίοδο στο διάστημα σε μια έρευνα που στόχο έχει την ανεύρεση τρόπων επιβίωσης του ανθρώπου κατά τα ταξίδια σε άλλους πλανήτες.

Το Caenorhabditis elegans (C elegans) είναι ένα μικροσκοπικό σκουλήκι που είναι βιολογικά παρόμοιο με τον άνθρωπο. Και όπως λέει η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, αναπτύσσεται από το στάδιο του αβγού μέχρι την ενηλικίωση στο διάστημα όπως ακριβώς και στη Γη.
 
Αυτό το γεγονός κάνει το συγκεκριμένο είδος σκουληκιού ιδανικό και φθηνό τρόπο έρευνας των επιδράσεων ενός ταξιδιού στο διάστημα στο ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.

Τα 4.000 σκουλήκια ταξίδεψαν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Δεκέμβριο του 2006 και επέστρεψαν πρόσφατα με το διαστημικό λεωφορείο Discovery. Οι ερευνητές μπορούν τώρα να αναλύσουν τις επιδράσεις τις χαμηλής βαρύτητας σε 12 γενιές σκουληκιών.

"Ένας μεγάλος αριθμός επιστημόνων πιστεύει ότι μπορούμε να αποικήσουμε άλλους πλανήτες. Αν και αυτό ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία είναι γεγονός ότι εάν ο άνθρωπος θέλει να αποφύγει την εξαφάνιση θα πρέπει να βρει τρόπους να μεταφερθεί σε άλλους κόσμους”, λέει ο Dr Nathaniel Szewczyk.

"Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, πολλές από τις βιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού ταξιδιού είναι κοινές στους ανθρώπους και τα σκουλήκια. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τα σκουλήκια μπορούν να μεγαλώσουν και να αναπαραχθούν στο διάστημα για όσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσουμε σε άλλους πλανήτες”.

Το C. elegans είναι ο πρώτος πολυκύτταρος οργανισμός του οποίου η γενετική δομή έχει χαρτογραφηθεί πλήρως και πολλά από τα 20.000 γονίδιά του έχουν τις ίδιες λειτουργίες με τα γονίδια του ανθρώπου.
 
 





13.5 εκατομμύρια κρατική επιχορήγηση!
13.5 εκατομμύρια επιχορήγηση!
Μεσούσης της οικονομικής κρίσης πολιτικά κόμματα και οργανώσεις τους μοιράστηκαν το συνολικό ποσό των 13,5 εκατομμύρια ευρώ, από το κρατικό ταμείο.
Λεκές από πράσινο χόρτο
Λεκές από πράσινο χόρτο
Υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσετε τους πράσινους λεκέδες από το ύφασμα και είναι οι εξής:
Τα είδη του make-up
Τα είδη του make-up
Οι θαυμάσιες ιδιότητες του make up θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο πρόσωπό σας ένα ομοιόμορφο χρώμα, να αποκρύψετε τις ατέλειες της επιδερμίδας σας και να την κάνετε να φαίνεται λεία και σφιχτή.
Τελευταία Σχόλια