Στο ΣτΕ το «χαράτσι της ΔΕΗ»

greek 02/12/2011
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν σήμερα οι προσφυγές κατά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αναλυτικά, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η από 10.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το «χαράτσι».

Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων (ΔΣΑ κ.λπ.) κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.

Σημειώνεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν θα συζητηθούν όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί, αλλά μόνο μέρος αυτών.




Tags:  

Επίθεση από ένοπλους
Επίθεση από ένοπλους
Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται στην αναζήτηση ληστών οι οποίοι φορούσαν full face κουκούλες και με την απειλή μαχαιριού και όπλου απέσπασαν, από το ταμείο αντιπροσωπείας τσιγάρων στην Θράκη χρήματα
 Συλλήψεις για «πειρατεία»
Συλλήψεις για «πειρατεία»
Δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ, 37 και 46 ετών, συνελήφθησαν στη Ρόδο με την κατηγορία της υποκλοπής, αποκρυπτογράφησης και παράνομης διανομής τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος.
Ως την Κρήτη το κύκλωμα των μαστροπών
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Kρητικοί, ενώ στην κατάθεση της 27χρονη Ρωσίδα φέρεται να υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να δουλέψει σε οίκο ανοχής στην Κρήτη.
Τελευταία Σχόλια