Απογραφή στα κατεχόμενα

greek 04/12/2011
Πραγματοποιείται σήμερα στα κατεχόμενα η απογραφή πληθυσμού.Ως εκ τούτου, παρακαλείται το κοινό κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα, να αποφεύγει τη μετάβαση του στα κατεχόμενα, αφού κάτι τέτοιο δεν θα του επιτραπεί.

Από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 το απόγευμα ισχύει διάταγμα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οκτώ χιλιάδες είναι αυτοί που εργάζονται σήμερα για την απογραφή. Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από πέντε τμήματα και 66 συνολικά ερωτήσεις.
 
Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η είσοδος στα κατεχόμενα από τη θάλασσα και τον αέριο θα συνεχίσει φυσιολογικά ενώ ''τα σύνορα από την ξηρά, πλην εξαιρέσεων, θα είναι κλειστά''.
 

Την απογραφή, προστίθεται, παρακολουθούν επτά παρατηρητές των ΗΕ. Πρόκειται για την τρίτη, όπως αναφέρεται, απογραφή στο ψευδοκράτος. Ο αριθμός του πληθυσμού αναμένεται να ανακοινωθεί σε 2 - 3 μέρες, ενώ οι λεπτομέρειες σε 2 - 3 μήνες.

Η απογραφή στις 15 Δεκεμβρίου 1996 είχε δείξει πληθυσμό 200.587, ενώ η τελευταία το 2006, 256.644.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τις ώρες της απογραφής του πληθυσμού και σύμφωνα με ενημέρωση που δόθηκε από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και τη Δικοινοτική Ομάδα Επαφής, τα σημεία διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές, θα παραμείνουν κλειστά.

 




Tags:  

Νέα σχέδια για το λιμανάκι της Κάτω Πάφου
Νέα σχέδια για το λιμανάκι της Κάτω Πάφου
Απασχολεί πολύ σοβαρά τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία και διαχείριση του λιμενίσκου της Κάτω Πάφου η κατασκευή δύο τεράστιων ξύλινων αποβάθρων...
Σταματήστε τις απειλές!
Σταματήστε τις απειλές!
Την αποφυγή απειλών ή ενεργειών που στρέφονται εναντίον κράτους μέλους, εννοώντας προφανώς την Κύπρο, ζητεί από την Τουρκία το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
Έκκληση  Χριστόφια σε συνδικαλιστές
Έκκληση Χριστόφια σε συνδικαλιστές
Έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αποφύγουν τις απεργίες απηύθυνε ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Τελευταία Σχόλια