Τριχόπτωση

greek 04/12/2011
Καθημερινά χάνουμε περίπου 80 με 100 τρίχες. Αυτές ωστόσο αναπληρώνονται φυσιολογικά, αφού στη θέση τους βγαίνουν νέες. Όταν όμως ο ρυθμός απώλειας είναι  ταχύτερος απο εκείνον της ανανέωσης, τότε μιλάμε για τριχόπτωση. Αν οι λόγοι που την προκαλούν είναι το στρες ή οι ορμονικές διαταραχές, πρόκειται για την λεγόμενη αντιδραστική. Αν εμφανίζεται κατά την άνοιξη ή το φθινόπωρο, χαρακτηρίζεται εποχιακή, ενώ η χρόνια είναι εκείνη που διαρκεί περοσσότερο απο έξι μήνες.
 
'Οσο αφορά την εποχιακή, ένα κούρεμα στις άκρες των μαλλιών, σε συνδυασμό με τη χρήση εξειδικευμένων προιόντων που την καταπολεμούν και μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και αμινοξέα, αρκεί γαι να ξαναγίνουν τα μαλλιά σας πλούσια και δυνατά. Για τις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις καλό είναι να κάνετε εξετάσεις αίματος για να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας καθώς να επισκεφτείτε δερματολόγο.      




Tags:  

Αναβλήθηκε το Υπουργικό στην Τουρκία λόγω της υγείας Ερντογάν
Αναβλήθηκε το Υπουργικό στην Τουρκία λόγω της υγείας Ερντογάν
Αναβλήθηκε στην Τουρκία η προγραμματισμένη  συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου λόγω της ανάρρωσης του Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν 
"Μισό τρισ. δολάρια «αξίζει» το οικόπεδο 12"
Οικόπεδο αξίας... μισού τρις!
"Ο πλούτος που μπορεί να αντληθεί, μόνο από το οικόπεδο 12 της Kυπριακής ΑΟΖ, ξεπερνά τα 450 δισεκατομμύρια δολάρια", εκτιμά ο δρ Μιχάλης Οικονομίδης.
Η ζωή με τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Η ζωή με τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Σοκ και μεγάλη αμηχανία προκαλεί στο άκουσμά της η νόσος σκλήρυνση κατά πλάκας. Μπορεί η αιτιολογία τής ασθένειας να είναι άγνωστη, όμως οι γιατροί σήμερα έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.
Τελευταία Σχόλια