Ως την Κρήτη το κύκλωμα των μαστροπών

greek 02/12/2011
Παρακλάδια και στην Κρήτη φέρεται να είχε το «χρυσοφόρο» κύκλωμα σωματεμπορίας που σύμφωνα με την Αστυνομία εξέδιδε επί χρόνια εκατοντάδες αλλοδαπές και είχε αποκτήσει χιλιάδες πελάτες.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Kρητικοί - στους οποίους αποδίδεται ρόλος μεταφοράς των γυναικών στα ξενοδοχεία - ενώ στην κατάθεση της 27χρονη Ρωσίδα - πρόκειται για το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης - φέρεται να υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να δουλέψει σε οίκο ανοχής στην Κρήτη.

Το περίεργο ωστόσο είναι ότι με βάση την αποκαλυπτική κατάθεση της Ρωσίδας οι σωματέμποροι που την έφεραν στην Ελλάδα και την εξανάγκασαν να εργαστεί στους οίκους ανοχής δεν ταυτίζονται με τα πρόσωπα των 15 συλληφθέντων με τους οποίους «συνεργάστηκε» μεταγενέστερα, αφότου δηλαδή έφυγε από την Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr oι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστηρίζουν ότι οι διωκτικές Αρχές δεν προχώρησαν στην εξάρθρωση του πραγματικού κυκλώματος και ότι οι συλληφθέντες που θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης κατακράτησης, ξυλοδαρμών και βιασμών των γυναικών.

«Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αβίαστα και ελεύθερα συμμετείχαν στο "γραφείο συνοδών", χωρίς οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για υπόθεση "καταναγκαστικής πορνείας" ανέφερε στην «Πατρίδα» ο δικηγόρος, Παναγιώτης Βλάσσης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι 15, οι οποίοι κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν αύριο, φέρονται ως μέλη κυκλώματος που επί περίπου μία δεκαετία είχαν στήσει ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία ερωτικών συνευρέσεων μέσω αγγελιών. Στις υπηρεσίες τους είχαν δεκάδες κοπέλες, «στρατό» από συνεργούς και χιλιάδες πελάτες.

Ως εγκέφαλοι της παράνομης επιχείρησης που έκανε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διωκτικών Αρχών τζίρο εκατομμυρίων, είναι ένα ζευγάρι. Επίσης έχουν συλληφθεί ως οδηγοί - μεταφορείς των γυναικών σε διάφορα ξενοδοχεία δύο ακόμα άτομα, ο ένας έχει γεννηθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο και ο δεύτερος είναι κρητικής καταγωγής.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την κατάθεση της Ρωσίδας σε σχέση με τα όσα αναφέρονται για την Κρήτη. «Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010 ήρθε ο «Δημήτρης», ο οποίος θα με βοηθούσε να βγάλω γρήγορα χαρτιά. Μου είπε ότι μπορούσε να μου βγάλει ένα χαρτί αυτός, το οποίο θα ήταν το καλύτερο και το πιο νόμιμο που μπορώ να έχω και μάλιστα θα μπορέσω να βγάλω και άδεια εργασίας, η οποία όμως θα ισχύει μόνο για την Κρήτη. Για να βγάλει όμως το χαρτί αυτό, επειδή ήμουν μόνη στην Ελλάδα, χωρίς χρήματα και χωρίς δουλειά, και επειδή δεν γνώ- ριζα κανέναν, θα έπρεπε να δουλέψω ως πόρνη για λογαριασμό του στους οίκους ανοχής με τους οποίους συνεργαζόταν για να μαζέψω τα χρήματα» και συνεχίζει:

«Αν σε κάποια περίπτωση με συλλάμβανε η αστυνομία, είχε δικηγόρους και το πολύ σε δύο ημέρες θα ήμουν ελεύθερη, αλλά δε θα έπρεπε να αναφέρω τίποτα για αυτόν και τους οίκους ανοχής». Έπειτα από έναν μήνα και αφού είχε περάσει και από οίκο ανοχής στην Κρήτη, η άτυχη Ρωσίδα το «έσκασε» και κατέφυγε στην Αθήνα όπου μέσω γνωστού της συνεργάστηκε με την «επιχείρηση» του ζεύγους.

 




Tags:   Μαστροπεία  

Στενή Ευβοίας... στενή επαφή με τη φύση!
Στενή Ευβοίας... στενή επαφή με τη φύση!
Πλησιάζοντας στο χωριό, η μυρωδιά του δάσους, ο καθαρός αέρας και ο ήχος των τρεχούμενων νερών κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις και δημιουργούν ένα αίσθημα γαλήνης.
Ιδανική κλήρωση για Εθνική
Ιδανική κλήρωση για Εθνική
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «έπεσε» στον Α’ Όμιλο μαζί με τους συνδιοργανώτρια Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία.
"Κινεζική" υποβάθμιση για την Ελλάδα
"Κινεζική" υποβάθμιση για την Ελλάδα
Αυτή τη φορά η υποβάθμιση δεν ήρθε από τους γνωστούς Οίκους Αξιολόγησης αλλά από τον κινεζικό  Dagong Global Credit Rating.
Τελευταία Σχόλια