Συζήτησαν για το Κυπριακό

greek 04/12/2011
Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο.
 
Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχεδόν στη μισή διάρκεια της συνάντησής του χθες στην Κωνσταντινούπολη οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα του Ιράκ, ενώ στο υπόλοιπο μισό συζήτησαν θέματα που αφορούν το ΡΚΚ, τη Συρία, το Ιράν, την ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ, το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, τις σχέσεις Τουρκίας - Αρμενίας, το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία.
 
Στο Κυπριακό, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα όπως επετεύχθη πραγματική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και την ετοιμότητα των ΗΠΑ να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να στηρίξουν την διαδικασία.
 
Ο κ. Μπάιντεν, εξέφρασε επίσης την ελπίδα για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης επαινώντας τις κινήσεις Ερντογάν στο θέμα της επιστροφής των περιουσιών των μειονοτήτων στην Τουρκία λέγοντας πως αυτά τα βήματα είναι πολύ σημαντικά.

Η συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 45 λεπτά και διήρκησε δύο ώρες, όπως επισημαίνεται.

 




Tags:  

Eπίσκεψη Ιερώνυμου στην Κύπρο
Eπίσκεψη Ιερώνυμου στην Κύπρο
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα φτάσει στην Κύπρο την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.
 
Με κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα το ΧΑΚ
Με κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα το ΧΑΚ
Κέρδη κατέγραψε το κυπριακό Χρηματιστήριο την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της που ξεκίνησε την Παρασκευή. 
Ψωνίστε από το iPad ενώ βλέπετε τηλεόραση
Ψωνίστε από το iPad ενώ βλέπετε τηλεόραση..
Μια νέα εφαρμογή για iPad σκοπεύει να βοηθήσει τους τηλεθεατές να ψωνίζουν ενώ βλέπουν τηλεόραση.
Τελευταία Σχόλια