Μάθετε στο παιδί να είναι ευτυχισμένο με όσα του προσφέρονται

greek 03/12/2011
Η ζωή, όπως είναι γνωστό σε όλους, δεν είναι καθόλου εύκολη, ενώ όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα δυσκολέψει και άλλο. Για το λόγο αυτό πρέπει ένα παιδί να μάθει να δείχνει ευγνωμοσύνη για αυτά που έχει και να μην είναι γκρινιάρικο και άγνωμον, γιατί μεγαλώνοντας θα γίνει δυστυχισμένο.
 
Όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσες φορές έχετε υπάρξει εσείς αγνώμονες και κυρίως παρουσία του δικού σας παιδιού; Πόσες φορές για παράδειγμα έχετε ξεχάσει να πείτε "ευχαριστώ" σε κάποιον που σας άνοιξε την πόρτα ενός καταστήματος, για να περάσετε ή σε κάποιον υπάλληλο, που σας εξυπηρέτησε μέσα σε καταστημα ή ακόμα και στην ίδια σας την οικογένεια, επειδή περάσατε μια όμορφη βραδιά μαζί τους;
 

Είναι, λοιπόν, πολύ φυσικό, όταν λέτε στο παιδί σας να πει σε κάποιον "ευχαριστώ" και "παρακαλώ", ενώ εσείς οι ίδιοι δεν το κάνετε πρώτοι, να μπερδεύεται και τις περισσότερες φορές να ακολουθεί τη δική σας στάση ζωής.

 
Το ζήτημα λοιπόν είναι, να μάθει πρώτα ο γονέας να δείχνει ευγνωμοσύνη για αυτά που έχει (ακόμα και εάν όλα πλέον γίνονται πολύ λιγότερα από όσα είχε μέχρι σήμερα) ή για οτιδήποτε του προσφέρεται (από υλικά αγαθά έως και μια απλή πράξη ευγενείας), έτσι ώστε να γίνει το ζωντανό παράδειγμα για το παιδί του.
 

Τέλος, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα παιδια μέχρι ακόμα και την ηλικία των έξι ετών, δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την έννοια της ευγνωμοσύνης, όπως ένας ενήλικας, οπότε οι αντιδράσεις τους αποτελούν αντίγραφα εκείνων των γονιών τους, μη συνειδητοποιώντας ουσιαστικά τι σημαίνει ένα "ευχαριστώ" ή ένα "παρακαλώ" για το άτομο, στο οποίο το απευθύνουν. Παρ'όλα αυτά, η «εκπαίδευση» για τη χρήση των «μαγικών» αυτών λέξεων, πρέπει να αρχίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή, που έρχεται ένα παιδί στον κόσμο.

 
Διαβάστε, λοιπόν, τη ζωή από την ανάποδη και δείτε τη θετική της πλευρά ή όση τέλος πάντων υπάρχει! Πάντα μέσα σε όλα τα αρνητικά, υπάρχει και κάτι θετικό. Τονίστε αυτό και αφήστε τη γκρίνια, αν μη τι άλλο, για τις ώρες που το παιδί δεν είναι κοντά σας.
 




Tags:  

Συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν
Συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν
Συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν θα έχει αύριο ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Δεύτερο σε πωλήσεις στα Tablets το Kindle Fire
Δεύτερο σε πωλήσεις στα Tablets το Kindle Fire
Με τιμή μόλις 199 δολάρια, το Kindle Fire έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών καθώς είναι πολύ φθηνότερο του iPad.
Ψήφισμα για τις κλιματικές αλλαγές
Ψήφισμα για τις κλιματικές αλλαγές
Ψήφισμα 13 σημείων για τις κλιματικές αλλαγές ενόψει της 17ης Διάσκεψης για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.
Τελευταία Σχόλια