Ιπτάμενα ρομπότ εργάτες – Το μέλλον των κατασκευών

greek 03/12/2011
Είναι αυτό το μέλλον των κατασκευών; Ένα ιπτάμενο ρομπότ που χτίζει έναν τοίχο; Η επίδειξη έλαβε χώρα στην πόλη Orleans της Γαλλίας μπροστά σε ένα κοινό που είχε μείνει άφωνο.

Υπεύθυνος για την ανάπτυξη αυτών των ρομπότ είναι ο Καθηγητής Rafaello D'Andrea από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης. Ο Καθηγητής λέει ότι τα ιπτάμενα ρομπότ χρησιμοποιούν αισθητήρες για να κινούνται στο χώρο και πρέπει να αποφεύγουν το ένα το άλλο ενώ μεταφέρουν τα τούβλα και τα τοποθετούν στη σωστή ακριβώς θέση.

“Όλα πρέπει να γίνουν με το σωστό τρόπο. Δεν είναι απλά ένα βίντεο, είναι μια ζωντανή παράσταση μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο που διαρκέι 3 μέρες. Το σύστημα πρέπει να δουλέψει σωστά”, λέει ο Καθηγητής.

Τα ρομπότ φορτίζουν τις μπαταρίες τους ενώ περιμένουν την νέα τους αποστολή η οποία είναι να πιάσουν ένα τούβλο που ζυγίζει μισό κιλό και να το τοποθετήσουν ακριβώς εκεί που πρέπει.

“Το ρομπότ απογειώνεται και πετάει μέχρι το σημείο όπου θα παραλάβει το τούβλο. Πρέπει ταυτόχρονα να προσέχει να μην συγκρουστεί με άλλα ρομπότ που πετάνε”, προσθέτει ο Καθηγητής.

Το πρόγραμμα επινοήθηκε από τους Ελβετούς αρχιτέκτονες Gramazio & Kohler οι οποίοι ήθελαν να κατασκευάσουν μια πρωτοπόρα μέθοδο σχεδιασμού και κατασκευής. Ο Mathias Kohler πιστεύει ότι μια τέτοια ριζοσπαστική μέθοδος θα επιτρέψει στους σχεδιαστές να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία.

“Νομίζω ότι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τις κατασκευές κτιρίων. Γι' αυτό και ερευνούμε αυτές τις τεχνολογίες, δεν μας ενδιαφέρει μόνο ο αυτοματισμός αλλά και οι νέες ιδέες για το σχεδιασμό που μπορεί να προκύψουν μέσα από τον αυτοματισμό.”, λέει ο Kohler.


Videos







Συζήτησαν για  Κυπριακό Γκιούλ - Μπάιντεν
Συζήτησαν για Κυπριακό
Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Ενδιαφέροντα παιχνίδια στην Κύπρο
Ενδιαφέροντα παιχνίδια στην Κύπρο
Με τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Marfin Laiki. Μεγάλο ντέρμπι στην Λεμεσό και δύσκολες εξόδους για Ανόρθωση και Ομόνοια. Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 18:00.
Το Παρίσι στηρίζει Κύπρο
Το Παρίσι στηρίζει Κύπρο
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ν. Αιμιλίου σε συναντήσεις του στο Παρίσι είχε την πλήρη στήριξη για λύση του Κυπριακού και την ΑΟΖ.
Τελευταία Σχόλια