Το Παρίσι στηρίζει Κύπρο

greek 03/12/2011
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Νίκος Αιμιλίου είχε συναντήσεις στο Παρίσι με Γάλλους επισήμους, οι οποίοι επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις της Γαλλίας για τη λύση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και επεσήμαναν ότι η χώρα τους αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
 
Επίσης, επεσήμαναν την ανάγκη σεβασμού της Διεθνούς Συμβάσεως για το Δίκαιο της Θαλάσσης και εξέφρασαν την ετοιμότητα της χώρας τους να παράσχει κάθε στήριξη για την επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας.
 
Ο κ. Αιμιλίου είχε συναντήσεις με το Διπλωματικό Σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου Jean-David Levitte, το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Pierre Sellal και το Διπλωματικό Σύμβουλο του Γάλλου Πρωθυπουργού και Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Charles Fries, τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
 
Επίσης, επανέλαβε την προσήλωση της Κυβέρνησης της Κύπρου στις προσπάθειες εξεύρεσης δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Αναφορικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο, είπε ότι η Κύπρος ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με υπευθυνότητα και απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες δεν στρέφονται εναντίον κανενός.
 

Στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, τόσο στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών. 

 




Tags:  

"Καταδικασμένοι να καταλήξουμε στα μέτρα για εξυγίανση"
"Καταδικασμένοι να καταλήξουμε στα μέτρα για εξυγίανση"
Είμαστε καταδικασμένοι να καταλήξουμε σε αποφάσεις για τα οικονομικά μέτρα αλλιώς θα μας τα επιβάλουν άλλοι, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
Πιο δραστική φορολόγηση ζητάει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου. "Δεν γίνεται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να τις πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι" πρόσθεσε.
Ψήφισμα για τις κλιματικές αλλαγές
Ψήφισμα για τις κλιματικές αλλαγές
Ψήφισμα 13 σημείων για τις κλιματικές αλλαγές ενόψει της 17ης Διάσκεψης για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.
Τελευταία Σχόλια