Κατά των πλανόδιων πωλητών στο λιμανάκι της κάτω Πάφου και ο ΚΟΤ

greek 02/12/2011
Μετά τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, που προέβη σε παραστάσεις για τη λειτουργία περιπτέρων και πλανοδιοπωλών στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, σειρά έχει ο ΚΟΤ.
 
Σύμφωνα με έγγραφό του, ο ΚΟΤ συνεχίζει να είναι αποδέκτης έντονων παραπόνων από ξένους περιηγητές και οργανωτές εκδρομών για το φαινόμενο της πλανοδιοπώλησης στην προκυμαία του λιμανιού της Κάτω Πάφου. Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση η οποία πρέπει να τερματισθεί άμεσα, προειδοποιεί ο Οργανισμός. Με την επιστολή του ο ΚΟΤ τονίζει ότι τα μετακινούμενα κιόσκια στην είσοδο του λιμανιού της Κάτω Πάφου τα οποία πωλούν εισιτήρια για κρουαζιέρες, περιηγήσεις και εκδρομές σε τουρίστες, ενεργούν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις κατά Νόμο σχετικές άδειες λειτουργίας.
 
Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται: «Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού κανένα από τα υποστατικά εντός του χώρου δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας Γραφείου Τουρισμού και Ταξιδίων από τον ΚΟΤ. Δεδομένης της ακαταστασίας ή και της ακαλαισθησίας που παρατηρείται στους χώρους του λιμανιού καλούμε τον Δήμο Πάφου να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που επηρεάζει αρνητικά την τουριστική εικόνα της πόλης σας».
 
Παράπονα για την κατάσταση με την πλανοδιοπώληση στο χερσαίο χώρο του λιμανιού, εξέφρασε με επιστολή προς τον Δήμο Πάφου και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Το εκφραστικό όργανο των τουριστικών πρακτόρων υποστηρίζει ότι τα περίπτερα αυτά παρανομούν αφού πωλούν εισιτήρια για εκδρομές με πλοιάρια, περιηγήσεις και άλλες υπηρεσίες, που όπως αναφέρει μόνο αδειούχα από τον ΚΟΤ ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να προσφέρουν.
 
Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου ζητά από τη δημοτική Αρχή Πάφου να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή προγραμματίζεται να ληφθούν για την εξάλειψη, όπως επισημαίνει, των περιπτέρων αυτών στην είσοδο του λιμανιού της Κάτω Πάφου.
 
Ζητά επίσης παρέμβαση από τον Δήμο Πάφου για άρση του φαινομένου των πωλήσεων εκδρομών και περιηγήσεων τις οποίες χαρακτηρίζει ως παρανομίες. Οι καταγγελίες του Συνδέσμου έχουν κοινοποιηθεί επίσης στον ΚΟΤ και στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.
 




Tags:  

Απαλλαγή από στρατωτική θητεία μελετά η ψευδοκυβέρνηση
Απαλλαγή από στρατωτική θητεία μελετά η ψευδοκυβέρνηση
Η λεγόμενη κυβέρνηση επεξεργάζεται «νομοσχέδιο» για απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Χαβαντίς.
Μάθετε στο παιδί να είναι ευτυχισμένο με όσα του προσφέρονται
Μάθετε στο παιδί να είναι ευτυχισμένο με όσα του προσφέρονται
Η ζωή, όπως είναι γνωστό σε όλους, δεν είναι καθόλου εύκολη, ενώ όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα δυσκολέψει και άλλο. Για το λόγο αυτό πρέπει ένα παιδί να μάθει να δείχνει ευγνωμοσύνη για αυτά που έχει και να μην είναι γκρινιάρικο και άγνωμον, γιατί μεγαλώνοντας θα γίνει δυστυχισμένο.
 
Μεγάλο κενό ασφαλείας στα Android smartphones
Μεγάλο κενό ασφαλείας στα Android smartphones
Ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο κενό ασφαλείας σε μερικά από τα πιο δημοφιλή Android τηλέφωνα που κυκλοφορούν σήμερα.
Τελευταία Σχόλια