Στη φυλακή για τα 256 κιλά χασίς

greek 30/11/2011
Τoν δρόμο για τις φυλακές έδειξαν οι δικαστικές αρχές στον Φράνκο Αλφόνσο. Ο διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος για τη διακίνηση τεράστιας ποσότητας (256 κιλών) χασίς από την Ελλάδα στην Ιρλανδία. 

Την ίδια κατάληξη είχαν και τα άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης και του ΣΔΟΕ, ένας Ελληνας και ο Ιρλανδός οδηγός του φορτηγού στα «σωθικά» του οποίου κρυβόταν το παράνομο εμπόρευμα. Και οι τρεις βαρύνονται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ναρκωτικών. 

Ο γνωστός καλλιτέχνης έφτασε συνοδεία αστυνομικών νωρίς χθες το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Αφού πρώτα απολογήθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του, στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι της 2ης ειδικής ανακρίτριας ο Φράνκο Αλφόνσο. 

Ηταν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι όταν άρχισε να απολογείται στη δικαστική λειτουργό. «Είμαι αθώος, εγώ έκανα εμπόριο φρούτων. Δεν ήξερα ότι μέσα στο φορτηγό υπήρχαν ναρκωτικά». 

Παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο μέχρι τις 5.00 το απόγευμα και στη συνέχεια περίμενε με αγωνία την απόφαση των λειτουργών της Θέμιδας. Λίγη ώρα αργότερα έμαθε ότι προφυλακίζεται και ότι θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Ο δικηγόρος του 45χρονου ηθοποιού, Δημήτρης Νινόπουλος εξέφρασε στην «Espresso» την εκτίμηση ότι ο πελάτης του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος υπό προθεσμία μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία των δικαστικών αρχών της Ιρλανδίας. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Φράνκο Αλφόνσο εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών, καθώς πέρσι τον Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί στην Αρούμπα (νησί της Καραϊβικής) για διακίνηση ναρκωτικών. Είχε κρατηθεί σαράντα μέρες στη φυλακή, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς κρίθηκε αθώος. 

O γνωστός Ελληνας τραγουδιστής την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη από άνδρες του ΣΔΟΕ για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαγωγής 256 κιλών χασίς από την Ελλάδα προς την Ιρλανδία. 

Μαζί του συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, ενώ αναζητούνται δύο Ιρλανδοί μαφιόζοι τους οποίους ο Αλφόνσο είχε υποδεχτεί στο αεροδρόμιο και τους είχε κλείσει δωμάτιο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας. Η σύλληψη έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, όταν οι «Ράμπο» του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ εισέβαλαν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο και έπιασαν στα πράσα τους δράστες να φορτώνουν το χασίς σε φορτηγό. 

Την ίδια στιγμή στην Ιρλανδία έγιναν από την τοπική αστυνομία συλλήψεις άλλων δύο μελών της οργάνωσης που είχαν κρυμμένες ποσότητες χασίς στο φορτηγό τους που μετέφερε πορτοκάλια. Συγκεκριμένα, οι αρχές στη Βόρεια Ιρλανδία είχαν πληροφορίες πως φορτηγά εταιρείας εισαγωγής φρούτων έρχονται στο Μπέλφαστ φορτωμένα πορτοκάλια από την Αρτα και το Αργος, αλλά και χασίς από την Αθήνα. 

Συνολικά κατασχέθηκαν 256 κιλά χασίς και δύο φορτηγά διεθνών μεταφορών, ενώ σφραγίστηκε και η αποθήκη την οποία είχε νοικιάσει ο Ελληνας χασάπης που συνελήφθη μαζί με τον Φράνκο Αλφόνσο για λογαριασμό του κυκλώματος.






"Να κατατεθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση"
"Να κατατεθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση"
Ερώτηση με αίτηση άμεσης κατάθεσης στη Βουλή της πρώτης Δανειακής Σύμβασης, την οποία είχε υπογράψει ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.
 
 
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΝΤ για Ελλάδα
Το ΔΝΤ συνεδριάζει για Ελλάδα
Στις 12 Δεκεμβρίου αναμένονται στην Αθήνα τα μέλη της Τρόικας για να εξετάσουν επιτόπου την κατάσταση και να συζητήσουν τις πιθανότητες για το νέο πρόγραμμα.
Αδυνατεί να συνεδριάσει η ΕΣΗΕΑ
24ωρη απεργία στα ΜΜΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης για την απουσία μελών του Δ.Σ. στην προγραμματισμένη συνεδρίαση.
 
 
Τελευταία Σχόλια