"Τέλος στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό"

greek 30/11/2011
Την τουρκική θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού δεν μπορούν να διαρκούν χωρίς τέλος, επανέλαβε ο ΓΓ της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα.
 
Σε δηλώσεις του στον παράνομο Μπαϊράκ ο κ. Ιχσάνογλου ανέφερε ότι για τον ίδιο ''το τέλος έφτασε και μετά από αυτό το τέλος ο ο τ/κ λαός θα πάρει τη θέση του κάτω από τον ήλιο''.
 
Απέναντι στα οικονομικά ''εμπάργκο'' εναντίον των κατεχομένων, πρόσθεσε, εκτός από την στήριξη στον τουρισμό και τα ''πανεπιστήμια'' θα στηρίξουν και την παραγωγή γεωργικών αγαθών.
 
Η ΟΙΣ, είπε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, με τους Παλαιστινίους, το Κόσσοβο, στην Ασία και την Αφρική όπου υπάρχουν προβλήματα και εδώ, στα κατεχόμενα, ''θεωρούμε ότι κάνουμε το καθήκον μας''. Υπάρχει, πρόσθεσε, συνεργασία Τουρκίας - ψευδοκράτους για να ληφθεί πολιτική απόφαση από την Οργάνωση για την άρση των ''εμπάργκο''.
 
Για την άρση των οικονομικών εμπάργκο, ανέφερε, υπάρχουν 3 στόχοι: ο τουρισμός, τα ''πανεπιστήμια'' και νέος στόχος τα γεωργικά προϊόντα, σημειώνοντας ότι με την έλευση νερού από την Τουρκία είναι σημαντική η καλλιέργεια ποιοτικών και οργανισμών προϊόντων. Στα κατεχόμενα, είπε, μπορεί να δημιουργηθεί μια βιομηχανία πατατών και νερατζιών, η οποία θα δώσει έσοδα στην οικονομία του ψευδοκράτους.
 
Για το θέμα, ανέφερε ο κ. Ιχσάνογλου, μίλησε με τον Διευθυντής της Τράπεζας Αναπτύξεως της ΟΙΣ και τον ερχόμενο Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί στα κατεχόμενα συνέδριο σχετικά με τη γεωργική βιομηχανία.
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι είναι ένα ζήτημα που διαρκεί χρόνια και δήλωσε θαυμαστής της υπομονής των Ντενκτάς, Ταλάτ και Ερογλου. Στο Κυπριακό, ανέφερε, δεν έμεινε θέμα που δεν έχει συζητηθεί σημειώνοντας ότι περιμένουν με ανυπομονησία την συνάντηση με τον ΓΓ το ΟΗΕ τον ερχόμενο Ιανουάριο και στηρίζουν τις καλές του υπηρεσίες.

''Εάν δεν τελειώσει, σημαίνει ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα δώσουν αποτέλεσμα. Τότε πρέπει να σκεφτούμε άλλα πράγματα. Για μένα, πλέον έφτασε το τέλος του και μετά από αυτό το τέλος, ο τ/κ λαός θα βρει τη θέση του στον κόσμο κάτω από τον ήλιο'', κατέληξε ο κ. Ιχσάνογλου.

 




Tags:  

Η Τουρκία ανακοίνωσε μέτρα εναντίον της Συρίας
Η Τουρκία ανακοίνωσε μέτρα εναντίον της Συρίας
“Απορρίπτοντας την πρόταση της Αραβικής Ένωσης, η Συρία ήλθε στο τέλος του δρόμου” είπε ο κ. Νταβούτογλου.
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
Πιο δραστική φορολόγηση ζητάει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου. "Δεν γίνεται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να τις πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι" πρόσθεσε.
"Καμπανάκι" ΔΝΤ στην Κύπρο
"Καμπανάκι" ΔΝΤ στην Κύπρο
Αυστηρές συστάσεις απηύθυνε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Κύπρο, με ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Τελευταία Σχόλια