Προειδοποίηση από Moody’s

greek 30/11/2011
 
 
Η προοπτική του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας παραμένει αρνητική, σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα των Moody’s.
 
Αυτό οφείλεται στις συνθήκες πίεσης κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι τράπεζες που είναι αποτέλεσμα της ολοένα και βαθύτερης κρίσης και της εν εξελίξει χρεωστικής κρίσης της ελληνικής Κυβέρνησης.
 
Η φερεγγυότητα, η χρηματοπιστωτική και χρηματοδοτική επίδοση του τραπεζικού τομέα θα συνεχίσουν να επιδέχονται έντονες πιέσεις, σύμφωνα με την Προοπτική του Τραπεζικού Συστήματος της Επενδυτικής Υπηρεσίας του οίκου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
 
Οσον αφορά στη φερεγγυότητα του ελληνικού τραπεζικού τομέα, οι Moody’s θεωρούν ότι η τεράστια έκθεση του συστήματος στο ελληνικό εθνικό χρέος, η οποία ξεπερνά τα 50 δις ευρώ, θα ενεργοποιήσει περαιτέρω αδυναμίες κάτι που θα καταστήσει τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες οικονομικά αφερέγγυες. 
 




Tags:  

Στις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο
Στις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο
Τα Χριστούγεννα περιμένουν τα καταστήματα ώστε μαζί με την παράταση του ωραρίου λειτουργίας, να αυξηθούν και οι πωλήσεις τους.
Nέος γύρος απεργιών στην Ελευθεροτυπία
Nέος γύρος απεργιών στην Ελευθεροτυπία
Tριήμερη απεργία για τους εργαζομένους της Ελευθεροτυπίας από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή.
Θα πληρώνουν τις επισκέψεις στους γιατρούς
Θα πληρώνουν τις επισκέψεις στους γιατρούς
Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Τελευταία Σχόλια