"Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα"

greek 30/11/2011
Σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalim Post, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να αποτελέσει κόμβο διαμετακόμισης του φυσικού αερίου στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, φυσικό αέριο που θα μπορούσε να το προμηθεύεται και από το Ισραήλ.
 
Επιπλέομ ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε την ανάγκη μιας πιο στενής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ σε τομείς όπως το φυσικό αέριο, αλλά και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 
Σχετικά με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Υπουργός τόνισε ότι πρώτα πρέπει να υπολογιστεί ο όγκος των αποθεμάτων όπως επίσης και το πως θα μεταφερθεί στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη από εξωτερικές πηγές όπως είναι η Κασπία Θάλασσα.
 
 




Tags:  

Χριστούγεννα στην αγκαλιά του «Αρκτούρου»
Χριστούγεννα στην αγκαλιά του «Αρκτούρου»
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κατέβουν στις 5 Δεκεμβρίου οι αρκούδες του «Αρκτούρου» σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν μικρούς μαθητές για την προστασία του δάσους και τα μονοπάτια της άγριας ζωής.
"Να προχωρήσουμε σε εκλογές"
"Να προχωρήσουμε σε εκλογές"
"Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του και για το μέλλον του τόπου" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο.
 
 
Πλάτη... στην ΕΛ.ΣΤΑΤ!
Πλάτη... στην ΕΛ.ΣΤΑΤ!
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στα στατιστικά μεγέθη για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης των ετών 2008 και 2009.
Τελευταία Σχόλια