Ρίψη χειροβομβίδων σε οικία αξιωματικού των Κεντρικών Φυλακών

greek 30/11/2011
Δυο χειροβομβίδες τουρκικής προέλευσης τοποθετήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στον χώρο στάθμευσης οικίας που ανήκει σε ανώτερο αξιωματικό των Κεντρικών Φυλακών, στον Αγιο Δομέτιο, ενώ δεν υπήρξαν καταστροφές, καθώς οι εκρηκτικές ύλες τελικά δεν εξερράγησαν. 

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ της Τρίτης, άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν ή έριξαν δυο χειροβομβίδες στον χώρο στάθμευσης οικίας που βρίσκεται στον Αγιο Δομέτιο και συγκεκριμένα μπροστά από αυτοκίνητο που ανήκει στον ιδιοκτήτη της κατοικίας, χωρίς ευτυχώς αυτές να εκραγούν.

Η κατοικία είναι ιδιοκτησία ανώτερου αξιωματικού των Κεντρικών Φυλακών. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, από τις μέχρι τώρα ανακρίσεις και εξετάσεις φαίνεται ότι κατά την ίδια περίπου χρονική στιγμή χθες το βράδυ, μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησε έξω από την οικία του συγκεκριμένου αξιωματικού για μερικά δευτερόλεπτα και ακολούθως ακούστηκε να απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η σκηνή αποκλείστηκε και επί τόπου μετέβησαν πυροτεχνουργοί καθώς και αξιωματικοί διαφόρων Τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας. Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν στην εξουδετέρωση των δύο χειροβομβίδων και όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είναι τουρκικής προέλευσης.

Επίσης, τη σκηνή επισκέφτηκαν και μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ περισυλλέγησαν και διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η σκηνή τελεί υπό φρούρηση και οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.





Tags:  

Ευχαριστημένη η Μαρκουλλή
Ευχαριστημένη η Μαρκουλλή
Παρέμβαση εφ’ όλης της ύλης για το Κυπριακό με παρουσίαση των θετικών επακόλουθων μιας λύσης, έκανε στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας του Γερμανικού Ιδρύματος Εξωτερικής Πολιτικής σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.
"Καταδικασμένοι να καταλήξουμε στα μέτρα για εξυγίανση"
"Καταδικασμένοι να καταλήξουμε στα μέτρα για εξυγίανση"
Είμαστε καταδικασμένοι να καταλήξουμε σε αποφάσεις για τα οικονομικά μέτρα αλλιώς θα μας τα επιβάλουν άλλοι, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού
Ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ Χριστόφια- Έρογλου
Ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ Χριστόφια- Έρογλου
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν σήμερα έγγραφα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.
Τελευταία Σχόλια