Το πέρασμα από πόρτες μπορεί να προκαλεί κενά μνήμης!

greek 30/11/2011
Σας έχει τύχει ποτέ να μπείτε σε ένα δωμάτιο και να ξεχάσετε τί θέλατε; Ίσως τελικά υπάρχει μια ψυχολογική αιτία γι' αυτό το μικρό κενό μνήμης που έχει τύχει στους περισσότερους από εμάς.

O καθηγητής Ψυχολογίας Gabriel Radvansky από το Πανεπιστήμιο Notre Dame πιστεύει ότι το πέρασμα από πόρτες μπορεί να προκαλεί αυτά τα κενά στη μνήμη μας.

“Όταν περνούμε από μια πόρτα αυτό λειτουργεί ως ένα 'οριακό γεγονός' στο μυαλό μας που ξεχωρίζει τα επεισόδια δραστηριότητας και τα ταξινομεί στον εγκέφαλό μας”, εξηγεί ο καθηγητής Radvansky.

“Το να θυμηθούμε την απόφαση που πήραμε σε ένα άλλο δωμάτιο είναι δύσκολο γιατί αυτή έχει ήδη διαμεριστεί.”

Ο καθηγητής Radvansky πραγματοποίησε πειράματα με φοιτητές του σε πραγματικό αλλά και σε εικονικό περιβάλλον. Οι φοιτητές έπρεπε να εκτελούν εργασίες χρησιμοποιώντας τη μνήμη τους καθώς περνούσαν από ένα δωμάτιο σε ένα άλλο.

Ο καθηγητές ανακάλυψε ότι οι φοιτητές ξεχνούσαν πιο συχνά όταν περνούσαν από μια πόρτα παρά όταν απλά διέσχιζαν το δωμάτιο. Αυτό υποδεικνύει ότι το πέρασμα από την πόρτα περιορίζει τη δυνατότητα να θυμόμαστε τις σκέψεις ή τις αποφάσεις που πήραμε σε ένα άλλο δωμάτιο.





Η Τουρκία ανακοίνωσε μέτρα εναντίον της Συρίας
Η Τουρκία ανακοίνωσε μέτρα εναντίον της Συρίας
“Απορρίπτοντας την πρόταση της Αραβικής Ένωσης, η Συρία ήλθε στο τέλος του δρόμου” είπε ο κ. Νταβούτογλου.
Ντάουνερ: Εποικοδομητική η συνάντηση με Πρόεδρο Χριστόφια
Ντάουνερ: Εποικοδομητική η συνάντηση με Πρόεδρο Χριστόφια
Ενδιαφέρουσα, φιλική και εποικοδομητική, ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο Ειδικός Σύμβουλος  Αλεξάντερ Ντάουνερ.
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
Πιο δραστική φορολόγηση ζητάει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου. "Δεν γίνεται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να τις πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι" πρόσθεσε.
Τελευταία Σχόλια