Η Τουρκία ανακοίνωσε μέτρα εναντίον της Συρίας

greek 30/11/2011
Μέτρα εναντίον της Συρίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Απορρίπτοντας την πρόταση της Αραβικής Ένωσης, η Συρία ήλθε στο τέλος του δρόμου” είπε ο κ. Νταβούτογλου και τόνισε ότι “η μοναδική στρατηγική μας, το όραμά μας είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή μας”.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός αφορούν στην αναστολή της λειτουργίας του τουρκοσυριακού Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας έως ότου αναλάβει στη Συρία την εξουσία μία νόμιμη κυβέρνηση που θα είναι συμφιλιωμένη με το λαό, στην απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία και πάγωμα των περιουσιών στην Τουρκία για όσους από τους υψηλά ιστάμενους της ηγεσίας της Συρίας εφαρμόζουν εναντίον του λαού βία και μεθόδους που παραβιάζουν το δίκαιο και στην αναστολή της πώλησης και της προμήθειας κάθε είδους όπλων και στρατιωτικού υλικού προς το στρατό της Συρίας.

Επιπλέον αφορούν στην παρεμπόδιση, με βάση το διεθνές δίκαιο, της πώλησης και μεταφοράς όπλων και στρατιωτικού υλικού προς τη Συρία από τρίτες χώρες μέσω των εδαφών, του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, την αναστολή των σχέσεων με την κεντρική τράπεζα της Συρίας, το πάγωμα της χρηματικής περιουσίας της κυβέρνησης της Συρίας στην Τουρκία και των δανειοδοτικών σχέσεων με την κυβέρνηση της Συρίας όπως και το πάγωμα των διατυπώσεων με την Εμπορική Τράπεζα της Συρίας, εκτός από της υφιστάμενες διατυπώσεις.

Τέλος αναστέλλουν τη συμφωνία δανειοδότησης που υπογράφηκε για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στη Συρία.





Tags:  

 Στις 15 Δεκεμβρίου η ενδιάμεση απόφαση Κακουργιοδικείου για την ''Ηλιος''
Βγαίνει η απόφαση για το "Ήλιος"
Για τις 15 Δεκεμβρίου 2011 ορίσθηκε η συνεδρία του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο θα ανακοινώσει την ενδιάμεση απόφασή του για την υπόθεση πτώσης του μοιραίου αεροπλάνου.
Τα σκουλήκια ίσως είναι το κλειδί για την επιβίωση στο διάστημα
Τα σκουλήκια ίσως είναι το κλειδί για την επιβίωση στο διάστημα
Τα 4.000 σκουλήκια ταξίδεψαν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Δεκέμβριο του 2006 και επέστρεψαν πρόσφατα με το διαστημικό λεωφορείο Discovery.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔ ενάντια στα μέτρα
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔ ενάντια στα μέτρα
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα για την οικονομία, πραγματοποίησε η ΠΟΕΔ έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα.
Τελευταία Σχόλια