"Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι"

greek 30/11/2011
Σοβαρή ανησυχία για τη χθεσινή επίθεση στη βρετανική Πρεσβεία στο Ιράν, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θεωρεί ότι τέτοια περιστατικά βλάπτουν τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ ΕΕ και Τεχεράνης.
 
''Η Κύπρος εκφράζει σοβαρή ανησυχία για τις χθεσινές επιθέσεις στη βρετανική Πρεσβεία στην Τεχεράνη, η οποία συνιστά μια σοβαρή παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις'', αναφέρει το ΥΠΕΞ.
 
Εκφράζει ακόμη την απογοήτευση της Κύπρου ''για την έλλειψη γρήγορης αντίδρασης από τις ιρανικές Αρχές για παρεμπόδιση των επιθέσεων''.
 
''Επιπλέον, η Κύπρος είναι βαθιά ανήσυχη για την ασφάλεια του προσωπικού της Πρεσβείας. Το Ιράν έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να διασφαλίζει την ασφάλεια της βρετανικής και των άλλων διπλωματικών αποστολών και του προσωπικού τους'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Το ΥΠΕΞ καλεί ''τις ιρανικές Αρχές να διενεργήσουν πλήρη διερεύνηση των γεγονότων για να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν''.
 
''Η Κύπρος'', καταλήγει η ανακοίνωση, ''πιστεύει ότι τέτοια περιστατικά θα βλάψουν τις προσπάθειες της ΕΕ να εμπλακεί σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με το Ιράν επί των ζητημάτων σοβαρού ενδιαφέροντος''.
 




Tags:  

"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
Πιο δραστική φορολόγηση ζητάει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου. "Δεν γίνεται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να τις πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι" πρόσθεσε.
Νέα μέτρα για προώθηση της καινοτομίας από το ΕΙΤ
Νέα μέτρα για προώθηση της καινοτομίας από το ΕΙΤ
Tο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) προωθεί τη δημιουργία έξι νέων διασυνοριακών κόμβων καινοτομίας
Ευχαριστημένη η Μαρκουλλή
Ευχαριστημένη η Μαρκουλλή
Παρέμβαση εφ’ όλης της ύλης για το Κυπριακό με παρουσίαση των θετικών επακόλουθων μιας λύσης, έκανε στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας του Γερμανικού Ιδρύματος Εξωτερικής Πολιτικής σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.
Τελευταία Σχόλια