Ερογλου: Στόχος η συμφωνία

greek 30/11/2011
Oι διαπραγματεύσεις επεκτάθηκαν αρκετά και ο στόχος που τέθηκε είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας πριν την 1η Ιουλίου 2012, ημερομηνία ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την “ε/κ πλευρά” – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία -, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου μιλώντας χθες στην ομάδα «Σαλί», η οποία δραστηριοποιείται στην Αγκυρα, αποτελείται από Τούρκους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και επιχειρηματίες με επικεφαλής τον Δρ. Νιζαμεττίν Ακτάι και πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα. 

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου είπε ότι «κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί εάν οι Ε/κ επιδείξουν την ίδια βούληση για λύση όπως επιδεικνύουν οι Τ/κ». 

Οι προσπάθειες για σύσταση ενός βιώσιμου συνεταιρικού κράτους στην Κύπρο διεξάγονται από τη δεκαετία του 50, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το πρώτο συνεταιρικό κράτος ιδρύθηκε το 1960, ένα κράτος που κατέρρευσε λόγω των πράξεων και ενεργειών της ε/κ πλευράς, ενώ τώρα διεξάγονται διαπραγματεύσεις για ίδρυση ενός δεύτερου βιώσιμου και δίκαιου συνεταιρικού κράτους στηριζόμενο στις σημερινές πραγματικότητες», όπως είπε. 

Η τ/κ πλευρά, πρόσθεσε, είναι η πλευρά που επιθυμεί την εξεύρεση λύσης και δείχνει ελαστικότητα, ενώ η ε/κ πλευρά είναι η πλευρά που αντιστέκεται, σημειώνοντας ότι κατά πόσον θα επιτευχθεί λύση ή όχι, αυτό θα διαφανεί περί τα τέλη Ιανουαρίου. 

Από πλευράς του, ο επικεφαλής της ομάδας ''Σαλί'' ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Ερογλου για επίλυση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι η ομάδα θα εργασθεί για περισσότερη ενημέρωση στην Τουρκία των όσων συμβαίνουν στην Κύπρο.





Tags:  

Asus Transformer Prime: Tο πρώτο 4-πύρηνο tablet
Asus Transformer Prime: Tο πρώτο 4-πύρηνο tablet
Το Asus Eee Pad Transformer Prime είναι το πρώτο 4-πύρηνο tablet που κυκλοφορεί στην αγορά.
Νεκρός 47χρονος σε τροχαίο
Νεκρός 47χρονος σε τροχαίο
Σε νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα στον Κουτραφά, έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελή, 47 ετών από την Ανθούπολη.
Αύξηση ανεργίας σε ΕΕ, Ευρωζώνη και Κύπρο
Αύξηση ανεργίας σε ΕΕ, Ευρωζώνη και Κύπρο
Στο 8,2% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Οκτώβριο από 7,9% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Τελευταία Σχόλια