Αυτοκίνητα συνδεδεμένα με το internet;

greek 29/11/2011
Ο μέσος οδηγός περνάει ώρες μπροστά από το τιμόνι ακούγοντας ραδιόφωνο, μια συσκευή που πρωτοεμφανίστηκε το 1930. Ενώ τα σημερινά αυτοκίνητα διαθέτουν προηγμένα συστήματα όπως το GPS, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σύστημα ψυχαγωγίας εκτός από το ραδιόφωνο, το CD ή το MP3 Player.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά προκλήσεων προκειμένου να ενσωματώσουν νέα συστήματα στα αυτοκίνητα.

Τί χρειάζεται ο οδηγός

Τα περισσότερα υπάρχοντα συστήματα ήχου δεν διαφέρουν και πολύ από τα πρώτα ραδιόφωνα του 1930. Δεν προσφέρουν παραμετροποίηση, διαδραστικότητα και όλα αυτά που είναι διαθέσιμα στο internet.
 
O Walter Isaacson στη βιογραφία του Steve Jobs περιγράφει το πώς ο επικεφαλής της Apple ξαναεφηύρε ολόκληρες βιομηχανίες βρίσκοντας τί χρειάζονται οι καταναλωτές πριν το βρουν οι ίδιοι. Υπάρχει μοναδική ευκαιρία για κάποιον να το κάνει αυτό στην αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα.

Ασφάλεια

Οποιοδήποτε νέο σύστημα θα πρέπει να είναι καταρχήν ασφαλές. Η ασφάλεια θα έρθει μέσα από το καλό design. Τα μάτια και το μυαλό του οδηγού θα πρέπει να είναι μονίμως στο δρόμο και όχι στα κουμπιά κάποιου χειριστηρίου. Σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι για κάποιον να αλλάξει ραδιοφωνικό σταθμό από τα κουμπιά πάνω στο τιμόνι. Αυτό θα πρέπει να το υιοθετήσουν όλες οι εταιρίες.

Επίσης, το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένο. Για παράδειγμα, είναι εύκολο για κάποιον να ακούσει τις ειδήσεις που ο ίδιος θα επιλέγει όμως το να κλείνει κανείς θέση σε κάποιο εστιατόριο συμπληρώνοντας τις αντίστοιχεις φόρμες ενώ οδηγεί δεν είναι και το ασφαλέστερο πράγμα στον κόσμο.

Κοινή πλατφόρμα για όλα τα αυτοκίνητα

Σήμερα κάθε αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει τη δική της πλατφόρμα ελπίζοντας ότι οι χρήστες θα την προτιμήσουν. Δεν είναι δυνατόν όμως για τους προγραμματιστές να φτιάχνουν διαφορετικές εκδόσεις των εφαρμογών τους για κάθε μάρκα αυτοκινήτου. Όσο συμβαίνει αυτό, δεν θα αναπτύσσονται νέες εφαρμογές.

Αναβάθμιση

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη το ότι αν δεν επιτρέψουν την δυνατότητα αναβάθμισης των συστημάτων τους τότε πολύ απλά οι καταναλωτές θα στραφούν προς τα κινητά τους τηλέφωνα. Η διαδικασία αναβάθμισης θα πρέπει να είναι απλή και σύντομη. Τα συστήματα αυτά θα πρέπει να μπορούν να ακολουθήσουν την τεράστια ταχύτητα με την οποία αλλάζει το internet σήμερα. Οι βιομηχανίες πρέπει να βρουν μια λύση που θα είναι πάντα επικαιροποιημένη χωρίς αυξημένο κόστος για τον καταναλωτή.

Ευκολία χρήσης

Οι περισσότεροι οδηγοί βάζουν τη ζώνη τους και ξεκινούν. Κανείς δεν θέλει να ασχολείται με τη σύνδεση περίεργων συσκευών πριν την οδήγηση.
 




Tags:   αυτοκίνητο , Internet  

Αύξηση ανεργίας σε ΕΕ, Ευρωζώνη και Κύπρο
Αύξηση ανεργίας σε ΕΕ, Ευρωζώνη και Κύπρο
Στο 8,2% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Οκτώβριο από 7,9% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
"Καμπανάκι" ΔΝΤ στην Κύπρο
"Καμπανάκι" ΔΝΤ στην Κύπρο
Αυστηρές συστάσεις απηύθυνε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Κύπρο, με ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Τουρκικές προκλήσεις!
Όνειρα...τουρκικής νυκτός!
"Παρακαλάμε" τους Τούρκους να αγοράσουν το αεροδρόμιο Αθηνών, σύμφωνα με την εφημερίδα Ακσιάμ και τους πουλάμε ακίνητα 100 εκ.τετραγωνικών μέτρων.Καληνύχτα!
Τελευταία Σχόλια