Καγιανάς

greek 29/11/2011
Συστατικά:
(για 4 άτομα)
4 τεμ. αβγά
250 γρ. ντομάτες ώριμες
60 γρ. κρεμμύδι
Ελαιόλαδο κ.π.
Αλάτι κ.π.
Πιπέρι κ.π.
 
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε (όπως στις φωτογραφίες) και κόβουμε τις τομάτες σε χοντρά κομμάτια ή τις τριβουμε στι τρίφτη (στο χοντρό).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακαυεύουμε με τις τομάτες.

Βάζουμε το μίγμα σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (όχι όλα).

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα λεκανάκι, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και τα βάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ο καγιανάς σερβίρεται σαν ορεκτικο αλλά και σαν πρωϊνο.


Μικρά μυστικά: Το καγιανά τον συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Οι παραλλαγές περιεχουν φέτα ή ακόμα και σύγκλινο ή απάκι.
Ονομάζεται ακόμα και στραπατσάδα και σε αυτή τη περίπτωση περιέχει μόνο τομάτα. Στη Πόλη λέγεται μενεμένι και περιέχει πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
 
 
Πηγή: thefoodproject




Tags:  

"'Οχι" και στον προϋπολογισμό
"'Οχι" (και) στον προϋπολογισμό
Μέσω του Facebook αποφάσισε ο Πάνος Καμμένος να ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.
 
 
Η συμφωνία "εκτόξευσε" τα χρηματιστήρια
Η συμφωνία "εκτόξευσε" τα χρηματιστήρια
Η παρέμβαση των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου, προκειμένου να διασώσουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, εκτόξευσε στην κυριολεξία τους χρηματιστηριακούς δείκτες.
Παιδιά με αναπηρία στην πόλη των Χριστουγέννων
Παιδιά με αναπηρία στην πόλη των Χριστουγέννων
Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την  HELEXPO διοργανώνει...
Τελευταία Σχόλια