Μήνυση πολιτών στους μεγαλοοφειλέτες

greek 25/11/2011
 
Ο Σὐλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μηνυτήρια αναφορά για τους φοροφυγάδες, καθώς και για εκεινους τους δημόσιους λειτουργούς, που ενδεχομένως τους διευκόλυναν να φοροδιαφεύγουν.
 
Ειδικότερα, με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται από τον Εισαγγελέα η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των φυσικών προσώπων, που είναι εκπρόσωποι των 5.955 εταιρειών που αναφέρονται στον κατάλογο των ληξιπρόθεσμων οφειλετών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και κατά παντός άλλου υπεύθυνου δημοσίου λειτουργού.
 
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ζητεί από τον Εισαγγελέα:
 
α. την άσκηση ποινικής δίωξης για τις αξιόποινες πράξεις της φοροδιαφυγής, της μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης του Φ.Π.Α., ή της παράλειψης υποβολής δήλωσης ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σύμφωνα με τους νόμους 2523/1997 και 3943/2011 σε βάρος των φυσικών προσώπων που είναι συνυπόχρεα για την την καταβολή των ποσών που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος των εταιρειών, λόγω της ιδιότητάς τους ως εκπροσώπων τους.
 
β. να ερευνήσει εάν υπάρχουν περιπτώσεις συνέργειας από πλευράς υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. στη διευκόλυνση της λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων (θεώρηση βιβλίων, έκδοση βεβαιώσεων φορολογικής ενημερότητας κλπ) κατά το διάστημα που οι εταιρείες αυτές ήδη είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 
Ιδιαίτερα, για τις τυχόν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων Δ.Ο.Υ στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται, ότι αυτοί όντας επιφορτισμένοι με την αναγκαστική είσπραξη των αναφερόμενων στον κατάλογο βεβαιωμένων ποσών, επί σειρά ετών, με πράξεις ή με παραλείψεις τους, δεν πέτυχαν ή απέφυγαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του δημοσίου.
 
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι», η κατάθεση της μήνυσης έχει πολλαπλή σημασία και επιχειρεί να στείλει διάφορα μηνύματα:
 
- Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και η μεγάλη έκταση του φαινομένου αυτού στην Ελλάδα, έχει συμβάλει σημαντικά στη σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας.
 
- Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ευαίσθητοι απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής και θα πρέπει να αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντίστασης προς αυτά.
 
- Όσοι φοροδιέφυγαν και φοροέκλεψαν, θα πρέπει να καταβάλουν προς το Δημόσιο τα οφειλόμενα ποσά.
 
- Οι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού οι οποίοι ανέχθηκαν, ή ακόμη και διευκόλυναν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη και το λαό.
 
Υπενθυμίζεται, ότι ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» έχει υποβάλει την πρώτη αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους επιτηδεύματος και του ειδικού τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.
 
Σημειώνεται, ότι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη – ξενοδοχείο Hyatt από τις 6:00 έως τις 8:00 μμ – ο Σύλλογος οργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη «πυρήνων» στην συμπρωτεύουσα και άλλες πόλεις.
 





«Να ζει κανείς ή να μη ζει;» στο θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ
«Να ζει κανείς ή να μη ζει;» στο θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ
Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας διασκευάζουν και σκηνοθετούν τη σπουδαία κωμωδία «Να ζει κανείς ή να μη ζει».
"Θα χτυπούν αναστάσιμα οι καμπάνες"
"Θα χτυπούν αναστάσιμα οι καμπάνες"
 "Θα χτυπήσουν αναστάσιμα οι καμπάνες την ώρα της αναχωρήσεως του Γέροντα Εφραίμ" δήλωσε ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.
Έπεσε στο κενό
Έπεσε στο κενό
75χρονος στην προσπάθεια του να βγει από το αυτοκίνητο, από τη πόρτα του συνοδηγού, κατά την έξοδο του από αυτό κατακρημνίστηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Τελευταία Σχόλια