Αντίθετοι στην πρόωρη προεδρολογία, ο Πρόεδρος της Βουλής και το ΔΗΚΟ

greek 28/12/2011
Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πρόωρη προεδρολογία για τις εκλογές του 2013, η οποία, όπως επεσήμανε , θα αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

    Ο κ. Ομήρου είπε ότι "όσο σαγηνευτικό κι αν είναι το θέμα" , ο ίδιος δεν πρόκειται να συμβάλει σε αυτό. 

    Την περίοδο αυτή, συνέχισε, ο τόπος θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλα θέματα, όπως είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η οικονομία και η σωστή προετοιμασία για την Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε ο κ. Ομήρου, πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα ευρωπαϊκών χωρών όπου η προεκλογική εκστρατεία διαρκεί 2-3 μήνες. 

    Εξάλλου, το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν είναι η ώρα για να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του 2013 ή ποιος θα υποστηρίξει ποιον. 

    Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, το ζητούμενο είναι να συμφωνηθεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης, στη βάση του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση της νέας πενταετίας θα διαχειριστούν τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου και του λαού . Κατά συνέπεια, "τα ονόματα, έπονται της συμφωνίας για το σχεδιασμό της εθνικής στρατηγικής'', καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.





Tags:  

 Επεισόδια στον αγώνα Ομόνοιας - Απόλλωνα
Τα..σπάσανε στην Κύπρο!
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στον αγώνα Ομόνοιας - Απόλλωνα στο ''Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία'', στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Στο 4,1% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το Δεκέμβριο
Περαιτέρω άνοδο, αν και μικρή, σημείωσε ο ρυθμός πληθωρισμού το Δεκέμβριο του 2011 φθάνοντας το 4,1% σε σύγκριση με 4% το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Xριστόφιας:"Μια από τα ίδια"
Xριστόφιας:"Μια από τα ίδια"
Παραμένουν οι διαφορές σε βασικές πτυχές του Κυπριακού και μετά τη σημερινή συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον Ντερβίς Έρογλου.
Τελευταία Σχόλια