Απογοητευτικός ο χειμερινός τουρισμός λέει ο Πρόεδρος του ACTA

greek 28/12/2011
Οι Κύπριοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με πιο περιορισμένο ωστόσο προϋπολογισμό, ο χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο είναι απογοητευτικός και υπάρχει έλλειψη συντονισμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βίκτωρ Μαντοβάνη. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαντοβάνη είπε ότι «υπάρχει ένα μούδιασμα της αγοράς όχι τόσο σε αριθμούς όσο σε ποσά που ξοδεύουν οι Κύπριοι, οι οποίοι μπορεί μεν να ταξιδεύουν αλλά με μειωμένο προϋπολογισμό, δεν επιλέγουν πολυτελή καταλύματα αλλά προσφεύγουν σε πιο φτηνές λύσεις και παραμένουν στο εξωτερικό πιο λίγες μέρες», ώστε το κόστος του ταξιδιού τους να μην υπερβαίνει τον προγραμματισμένο προϋπολογισμό».

Αναφορικά με το χειμερινό τουρισμό στην Κύπρο ο κ. Μαντοβάνη εξέφρασε την απογοήτευσή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων γιατί, όπως είπε, παρά τις εξαγγελίες από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) για καλύτερη ροή τουριστών φέτος το χειμώνα στο νησί, τα πράγματα είναι χειρότερα.

«Εμείς είμαστε πολύ απογοητευμένοι για το γενικό τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο και τις γιορτές και γενικά κατά τους χειμερινούς μήνες και είναι χειρότερα τα πράγματα από τις προηγούμενες χρονιές παρά τις διάφορες δηλώσεις από πλευράς ΚΟΤ ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Είναι χειρότερα», είπε ο κ. Μαντοβάνη.

Πρόσθεσε ότι «το χειμερινό τουρισμό δεν τον εκμεταλλευόμαστε όσο πρέπει και εμείς λέμε ότι θα έπρεπε να είχαμε τις διπλάσιες αφίξεις από ότι έχουμε και αυτός ο τουρισμός συγκεντρώνεται σε ορισμένα ξενοδοχεία, τα οποία έχουν συνάψει συμφωνίες με τουριστικά γραφεία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Ο κ. Μαντοβάνη είπε ότι «δεν υπάρχει συντονισμός και οργάνωση για το χειμερινό και ενώ ήδη τώρα έπρεπε να συζητούμε για την επόμενη χρονιά, ακόμη προσπαθούμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη φετινή κατάσταση».

Οπως είπε ο κ. Μαντοβάνη, «δεν μπορείς να δίνεις κίνητρα στον ταξιδιωτικό πράκτορα αλλά να μην υπάρχουν πτήσεις και εάν υπάρχουν πτήσεις να μην υπάρχουν ξενοδοχεία διαθέσιμα».

Σημείωσε ότι «αυτόν το συντονισμό μόνο ο ΚΟΤ μπορεί να τον αναλάβει».

Ο κ. Μαντοβάνη είπε ότι παρατηρείται και το φαινόμενο «να υπάρχει και έλλειψη κλινών τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ κάποια ξενοδοχεία το χειμώνα κλείνουν, επομένως εάν υπάρχουν πτήσεις το χειμώνα και δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα διαμονής των τουριστών», οι οποίοι επιλέγουν τελικά άλλους προορισμούς.





Tags:  

Συλλογικότητα ζητά ο Αναστασιάδης
Συλλογικότητα ζητά ο Αναστασιάδης
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα που απασχολούν τον τόπο".
Μην την πιείτε λουστείτε.....!
Μην την πιείτε λουστείτε.....!
Θυμάστε την διαφήμιση που έλεγε “Μην την πιείτε λουστείτε”.....?
Μπύρα σας προτείνουμε κι εμείς αλλά για μια υπέροχη μάσκα για τα μαλλιά.
 
Μείωση στο εμπόριο μέσω της πράσινης γραμμής
Μείωση κατά 50% σημειώθηκε στο εμπόριο προϊόντων μέσω της πράσινης γραμμής, εξαιρουμένης της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στις ελεύθερες περιοχές, λόγω της έκρηξης στο Μαρί. 
Τελευταία Σχόλια