Ο Βαλυράκης δεν θα πάει στο Εθνικό Συμβούλιο

greek 11/1/2012
 Δεν θα συμμετάσχει στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Χανίων του κόμματος Σήφης Βαλυράκης, επειδή, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, "το τοπίο είναι θολό" και, κατά την εκτίμησή του, δεν προβλέπεται ότι θα ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο.

    Ο πρώην υπουργός πρόταξε ως άμεση υποχρέωση να στηριχθεί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, για να σωθεί, όπως τόνισε, η χώρα. "Υπάρχει ανάγκη για συμπαγές πολιτικό και κοινωνικό και εθνικό μέτωπο διαπραγμάτευσης απέναντι στην τρόικα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Βαλυράκης πρόσθεσε ότι όλοι θα πρέπει να υποτάξουν το προσωπικό τους συμφέρον για τη σωτηρία της χώρας και υπερασπίστηκε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου γιατί, όπως ανέφερε, "αν δεν έπαιρνε αποφάσεις κρίσιμες η χώρα τώρα θα ήταν χρεοκοπημένη".

    Παρότρυνε επίσης τον πρωθυπουργό, αν το κρίνει, να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, ενώ διαφώνησε με την επιβολή νέων οριζόντιων εισπρακτικών μέτρων αλλά έκρινε αναγκαίο να διαμορφωθούν πρωτογενή πλεονάσματα.

    Κάλεσε επίσης τα κόμματα να συνδράμουν ουσιαστικά και να μην υπονομεύουν με τη στάση τους αυτές της προσπάθειες προσθέτοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει την δεδηλωμένη στη Βουλή και οφείλει να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και κανένας δεν μπορεί να βάλει υπεράνω το πολιτικό κόστος".

    Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπενθύμισε ότι είναι ιδρυτικό μέλος και εκ των παλαιοτέρων βουλευτών, ο κ. Βαλυράκης απευθυνόμενος στα κορυφαία στελέχη είπε ότι "η εσωκομματική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός" και τάχθηκε υπέρ της τήρησης των καταστατικών διαδικασιών. 

    Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, επανέλαβε τη φράση του ιδρυτή του Κινήματος, σύμφωνα με την οποία "το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται". 

    Τέλος για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου σημείωσε ότι εξαρτάται από τον ίδιο τι θα κάνει, αλλά, όπως συμπλήρωσε "ο καθένας αξιολογείται σ΄ένα ξεκάθαρο τοπίο".





Tags:  

Άνοδος στο Χ.Α.
Άνοδος στο Χ.Α.
Με άνοδο, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 632,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,49%.
Παράνομη λέσχη στην Ομόνοια
Παράνομη λέσχη στην Ομόνοια
 Έφοδος της Αστυνομίας σε διαμέρισμα στην οδό Αβέρωφ στο κέντρο της Αθήνας, που είχε μετατραπεί σε λέσχη για παράνομα παιχνίδια μεταξύ αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε χτες.
"Στόχος η σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων"
"Στόχος η σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων"
"Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά χρεογράφων, αποτελεί μέσο άσκησης νομισματικής πολιτικής και αποσκοπεί στη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων",  ανέφερε ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Τελευταία Σχόλια