ΔΗΣΥ: Μέρα μηνύματος προς την κυβέρνηση η 18/12

greek 25/11/2011
Οι πολίτες θα μετατρέψουν την 18η Δεκεμβρίου σε μέρα μηνύματος προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Χριστόφια, ώστε να συνειδητοποιήσει τη σημερινή δυσπιστία της οποίας τυγχάνει, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του υποψήφιου για τη δημαρχία της Λεμεσού, Ανδρέα Κυπριανού.
 
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε βεβαιότητα ότι ''αυτό το ξεκίνημα και η προσπάθεια που καταβάλλουμε για να διαμορφώσουμε νέες συνθήκες για την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι απλά θα στεφθεί από επιτυχία, αλλά από μια θριαμβευτική πορεία, στην προσπάθεια, ενώνοντας δυνάμεις, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε μέσα και από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επέλθουν στη νομοθεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να καταστήσουμε τους Δήμους διοικητικά αυτόνομους αλλά και οικονομικά αυτάρκεις.''
 
''Μόνο έτσι μπορούν να υλοποιούνται οράματα, μόνο έτσι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό που στην Ευρώπη λέγεται επικουρικότητα, δηλαδή οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο πιο κοντά στους πολίτες, από τους πολίτες, αλλά βεβαίως και με την οικονομική άνεση που θα μπορεί να επιτρέπει στους δημοτικούς άρχοντες, στην τοπική κυβέρνηση, να υλοποιεί προγράμματα, να εκπληρώνει οράματα'', συμπλήρωσε.
 
Κάλεσε παράλληλα όλους σε συστράτευση ''έτσι ώστε να μετατρέψουμε αυτό που σε κάποια φάση θεωρείτο αδύνατο, όχι απλά σε πιθανότητα, αλλά σε βεβαιότητα. Να ανατρέψουμε τις μέχρι σήμερα προβλέψεις, έτσι ώστε να επανέλθει ο Δήμος της Λεμεσού σε χέρια, σε προσωπικότητα, που πιστεύει στη συμμετοχική Δημοκρατία, που πιστεύει πως ισομερώς θα πρέπει μια πόλη να αναπτύσσεται και όχι επιλεκτικά ορισμένοι τομείς της πόλης μόνο''.
 
 




Tags:  

Chip νέας γενιάς υπόσχεται μεγαλύτερες επιδόσεις
Chip νέας γενιάς υπόσχεται μεγαλύτερες επιδόσεις
Ερευνητές από το MIT ισχυρίζονται ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην κατασκευή της νέας γενιάς chip πυριτίου.
Γαϊτανάκι προκλήσεων
Γαϊτανάκι προκλήσεων
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "συμμερίζεται τις απόψεις του Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ σε ό,τι αφορά την κυπριακή προεδρία".
"Ροκανίζουν" τις ελληνοκυπριακές περιουσίες
"Ροκανίζουν" τις ελληνοκυπριακές περιουσίες
Σε πραγματικό "δούρειο ίππο" των ελληνοκυπριακών επιδιώξεων μετατρέπεται η δράση της επιτροπής αποζημιώσεων της Τουρκίας στα κατεχόμενα, η οποία καταφέρνει να βάζει χέρι στις ελληνοκυπριακές περιουσίες.
 
 
Τελευταία Σχόλια