Πλήρης αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Αγίου Αντωνίου

greek 21/11/2011
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και περιβάλλοντος, Σοφοκλή Αλετράρη, η πλήρης αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Αγίου Αντωνίου θα δώσει ώθηση στην αγορά της παλιάς Λευκωσίας.
 
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα δώσει ώθηση στην αγορά της παλιάς Λευκωσίας», είπε. Πρόσθεσε ότι «με το έργο αυτό η περιοχή έχει την ευκαιρία να αποκτήσει εκ νέου το σφρίγος της και να καταστεί ένας σημαντικός εμπορικός και κοινωνικός χώρος, με ουσιαστική συμβολή στη ζωή του Δήμου».
 
Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε επίσης ότι για την ολοκλήρωση του έργου δαπανήθηκαν 2 εκ. ευρώ εξ ολοκλήρου από πόρους του Δήμου Λευκωσίας.
 
Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες του έργου, ο κ. Αλετράρης δήλωσε: «η Αγορά έχει αναβαθμιστεί πλήρως τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, μεταξύ άλλων, έχουν εγκατασταθεί σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, σύστημα πυρανίχνευσης, καθώς και ένα πρωτοποριακό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων».
 
«Πέρα από ένα χώρο για να κάνουν οι δημότες τα ψώνια τους, η αγορά σήμερα αποτελεί και ένα χώρο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «στο υφιστάμενο κτήριο φιλοξενούνται οκτώ ανεξάρτητα καταστήματα, ενώ στο νέο κτήριο βρίσκονται αποκλειστικά οι χώροι πώλησης φθαρτών ειδών και ένα μικρό καφενείο». Διευκρίνισε επίσης ότι «η αγορά είναι πλέον προσβάσιμη και σε άτομα με αναπηρία κατά το πρότυπο σύγχρονων αγορών του εξωτερικού».
 
«Η βελτίωση της αισθητικής εικόνας του διατηρητέου κτηρίου αλλά και η επέκταση του χώρου προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πραγματοποιούν τις αγορές τους όπως σε έναν υπαίθριο χώρο, με τις ανέσεις και τις συνθήκες υγιεινής του εσωτερικού χώρου», είπε, συμπληρώνοντας ότι «αναμφίβολα, το ανθρώπινο, λειτουργικό και αισθητικά καλαίσθητο περιβάλλον της Αγοράς προσφέρει πρακτικές και παραγωγικές συνθήκες εργασίες και θα προσελκύσει όλο και περισσότερους επισκέπτες αλλά και τουρίστες».
 
 




Tags:  

Προς αποχώρηση το "Διεθνές Κεφάλαιο"
Προς αποχώρηση το "Διεθνές Κεφάλαιο"
Το ρευστό τοπίο σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση εταιρειών τρομάζει τις ξένες τράπεζες, oι οποίες προειδοποιούν με πιθανή αποχώρηση από την Κύπρο.
8 συμβουλές για ασφαλείς online αγορές
8 συμβουλές για ασφαλείς online αγορές
Έχετε κάθε λόγο να θέλετε να κάνετε αγορές από το internet αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σας εξαπατήσουν και να “προδώσετε” τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας χωρίς να το γνωρίζετε.
Στην Κύπρο στελέχη της Κομισιόν
Στην Κύπρο στελέχη της Κομισιόν
Την Κύπρο επισκέπτονται στα τέλη του μήνα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συζητήσουν βασικές πτυχές της ''Ψηφιακής Ατζέντας για την Ευρώπη''.
Τελευταία Σχόλια