Νέο υλικό σας επιτρέπει να βλέπετε στο σκοτάδι!

greek 22/11/2011
Μια ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ κατασκεύασε ένα υλικό που απελευθερώνει φως για 2 εβδομάδες μετά από έκθεση 1 μόνο λεπτού στον ήλιο.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι αυτό το επαναστατικό υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές χρήσεις ενώ επίσης θα φέρει επανάσταση στην διαγνωστική ιατρική.
Το υλικό συνδυάζει ιόντα τρισθενούς χρωμίου τα οποία εκπέμπουν σχεδόν υπέρυθρη ακτινοβολία, με οξείδια του ψευδαργύρου.

Τα ιόντα χρωμίου φυσιολογικά απελευθερώνουν σχεδόν όλη την ακτινοβολία μέσα σε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ωστόσο, τα οξείδια ψευδαργύρου παγιδεύουν την ενέργεια αναγκάζοντάς τη να απελευθερώνεται σε μια περίοδο 360 ωρών.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν αυτό το υλικό σε διάφορες συνθήκες και ανακάλυψαν ότι μπορεί να ξαναφορτιστεί πολύ γρήγορα ακόμα και όταν ο ουρανός είναι συνεφιασμένος ή βρέχει.

Η ομάδα είπε ότι η φωτοβόλος ουσία δεν χρειάζεται να εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου. Μπορεί επίσης να φορτιστεί στη σκιά, κάτω από το νερό ή ακόμα και μέσα σε διάλυμα χλωρίνης.

Το συγκεκριμένο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο σε κεραμικούς δίσκους ή να ανακατευτεί με μπογιές και μελάνια.

Επίσης γίνονται πειράματα με νανοσωματίδια του υλικού για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να προσκολληθεί σε καρκινικά κύτταρα και να αναγνωριστεί από τους γιατρούς.





''Πρέπει να βρεθεί συμφωνία σε όλα τα ζητήματα του Κυπριακού''
''Πρέπει να βρεθεί συμφωνία σε όλα τα ζητήματα του Κυπριακού''
Ο γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ σημείωσε ότι το κυπριακό είναι ένα θέμα 37 χρόνων και επεσήμανε ότι ουδείς έχει ψευδαισθήσεις για το πόσο δύσκολο είναι
"Απρόθυμη για λύση η Κύπρος"
"To χαβά του ο Γκιούλ"
''Ασχοληθήκαμε και με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό'', είπε ο κ. Γκιούλ μετά από συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό στο Λονδίνο.
Προς αποχώρηση το "Διεθνές Κεφάλαιο"
Προς αποχώρηση το "Διεθνές Κεφάλαιο"
Το ρευστό τοπίο σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση εταιρειών τρομάζει τις ξένες τράπεζες, oι οποίες προειδοποιούν με πιθανή αποχώρηση από την Κύπρο.
Τελευταία Σχόλια