''Πρέπει να βρεθεί συμφωνία σε όλα τα ζητήματα του Κυπριακού''

greek 21/11/2011
Λιγότερο αισιόδοξος ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό εμφανίστηκε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χριστόφια.
 
Σε ερώτηση, εάν είναι αισιόδοξος για αυτή τη νέα φάση των συνομιλιών, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι «είναι δύσκολο, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για αυτό, αλλά θεωρήσαμε, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, ότι έγινε καλή πρόοδος στο Greentree και στην περίοδο μέχρι το Greentree».
 
Ωστόσο, ευθύς αμέσως υπογράμμισε ότι «τελικά πρέπει να βρεθεί συμφωνία σε όλα τα κύρια ζητήματα. Έχουμε προχωρήσει σε μερικά. Ακόμα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες με άλλα. Υπάρχουν πολλές συγκλίσεις. Υπάρχουν ακόμα κάποιες αποκλίσεις».
 
Σημείωσε ότι το κυπριακό είναι ένα θέμα 37 χρόνων και επεσήμανε ότι ουδείς έχει ψευδαισθήσεις για το πόσο δύσκολο είναι. «Είναι απίθανα δύσκολο, αλλά θα συνεχίσουμε και θα δούμε πώς πάμε», πρόσθεσε.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε, δεν έχουν καμία πρόθεση να διαιτητεύσουν ή να μεσολαβήσουν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, αλλά θα πράξουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δύο πλευρές να κτίσουν γέφυρες.
 
Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι πρέπει να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε τους επόμενους δύο μήνες πριν επιστρέψουμε στο Greentree τη Νέα Υόρκη για την νέα συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, που θα είναι λίγο μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, ενώ σημείωσε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτοί (οι ηγέτες των δύο πλευρών) πρέπει να κτίσουν τις γέφυρες» και ότι «εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε».
 




Tags:  

"Να υποχωρήσει η Τουρκία"
"Να υποχωρήσει η Τουρκία"
Αρνητική η συμβολή της Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τον Σ.Δήμα. Στήριξη σε Δ. Χριστόφια για την ΑΟΖ.
"Σύντομα τα αποτελέσματα για το φυσικό αέριο"
"Σύντομα τα αποτελέσματα για το φυσικό αέριο"
"Στα μέσα Δεκεμβρίου το τρυπάνι της Νoble στο οικόπεδο «Αφροδίτη» θα φθάσει στο στοχευόμενο βάθος και θα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα κατά 100% σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου", ανέφερε η υπουργός Εμπορίου της Κύπρου.
Στην Κύπρο στελέχη της Κομισιόν
Στην Κύπρο στελέχη της Κομισιόν
Την Κύπρο επισκέπτονται στα τέλη του μήνα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συζητήσουν βασικές πτυχές της ''Ψηφιακής Ατζέντας για την Ευρώπη''.
Τελευταία Σχόλια