"Τέλος στην προπαγάνδα"

greek 23/11/2011
Η Τουρκία καλείται να τερματίσει την προπαγανδιστική πολιτική που ακολουθεί για δημιουργία εντυπώσεων και να εγκαταλείψει την προσπάθεια να φορτώσει τις δικές της ευθύνες για τη μη επίτευξη λύσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
 
Σε δηλώσεις, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Αμπτουλάχ Γκιουλ στο Λονδίνο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η επανένωση της Κύπρου θα καταστεί δυνατή αν η Τουρκία, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο και εφαρμόζοντας τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ τερματίσει την παράνομη κατοχή μεγάλου μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Δυστυχώς, ανέφερε, «η Τουρκία από το 1974 παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου στην Κύπρο και αντί να εργαστεί προς την κατεύθυνση της λύσης και της επανένωσης προωθεί τη δημιουργία δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο, κάτι που κατηγορηματικά απορρίπτεται από τη διεθνή κοινότητα».
 
Ο λόγος της μη επίτευξης λύσης μέχρι σήμερα στο Κυπριακό, επεσήμανε ο κ. Στεφάνου, «είναι ο αρνητισμός και η αδιαλλαξία της Τουρκίας, η οποία οφείλει να ανταποκριθεί στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έμπρακτα να εργαστεί για επίτευξη λύσης που να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 
Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να τα εφαρμόσει. Η Τουρκία καλείται να τερματίσει την προπαγανδιστική πολιτική που ακολουθεί για δημιουργία εντυπώσεων και να εγκαταλείψει την προσπάθεια να φορτώσει τις δικές της ευθύνες για τη μη επίτευξη λύσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά».
 

Διαβεβαίωσε ότι η «ελληνοκυπριακή πλευρά με συνέπεια εργάζεται για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό πάνω στη συμφωνημένη βάση λύσης με εποικοδομητικό τρόπο και οι κατηγορίες που εκτοξεύει η τουρκική ηγεσία σε βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι αυθαίρετες και ανυπόστατες». 

 




Tags:  

Μειωμένος ο μέσος όρος βροχόπτωσης κατά τον Δεκέμβριο
Μειωμένος ο μέσος όρος βροχόπτωσης κατά τον Δεκέμβριο
Οι βροχοπτώσεις κατά το τελευταίο 24ωρο ήσαν 0,4 χιλιοστόμετρα στην περιοχή Αθαλάσσας στη Λευκωσία με ολική ποσότητα από την 1η Δεκεμβρίου να ανέρχεται στα 10,3 χιλιοστόμετρα.
Κλάπηκε υπηρεσιακό πιστόλι αστυφύλακα στην Πάφο
Κλάπηκε υπηρεσιακό πιστόλι αστυφύλακα στην Πάφο
Το υπηρεσιακό πιστόλι αστυφύλακα που υπηρετεί στην Πάφο έκλεψαν άγνωστοι διαρρήκτες από το σπίτι του στα Κούκλια χθες βράδυ. 
Ευχές Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε Λουκά Παπαδήμο
Ευχές Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε Λουκά Παπαδήμο
Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία της Κύπρου και ο κυπριακός λαός βρίσκονται στο πλευρό των Ελλαδιτών αδελφών τους δίνει σε Χριστουγεννιάτικη ευχετήρια επιστολή του.
Τελευταία Σχόλια