Μάθημα ήθους και εντιμότητας από 14χρονο

greek 25/12/2011

Ο μαθητής της Β' Γυμνασίου, Δημήτρης Σταύρου, βρήκε ένα πορτοφόλι με 3000 ευρώ και το παρέδωσε.

O 14χρονος βρήκε στο προαύλιο του σχολείου του, στο Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, ενα πορτοφόλι.

Χωρίς καν να μπει στον πειρασμο να το ανοίξει το παρέδωσε στον Γυμνασιάρχη, παραδίδοντας ένα σπουδαίο μάθημα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.


Το πορτοφόλι ανήκε σε καθηγητή του σχολειου και περιείχε 3.000 ευρώ και πολύτιμα προσωπικά έγγραφα του κατόχου του (διαβατήριο, ταυτότητα, κάρτες κ.τ.λ.).

Ο Δημήτρης, όπως γράφει η εφημερίδα "Συνείδηση" είναι γιος του Γιώργου Σταύρου που ασχολείται με βαφές επίπλων (διατηρεί εργαστήριο στον κόμβο του Σταδίου) έχει μια ακόμη αδελφή, την Σπυριδούλα, στην Γ΄ Λυκείου.


Οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσε και οι αξίες της οικογένειάς του, δεν θα μπορούσαν να του επιτρέψουν τίποτε το διαφορετικό απ’ το να παραδώσει το πορτοφόλι χωρίς δεύτερη σκέψη, όποιες ανάγκες κι αν μπορεί να υπήρχαν στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Ο Δημήτρης πάντως δηλώνει «τρελός» με τον Παναιτωλικό και κάνει τα δικά του όνειρα για το μέλλον...

 




Tags:  

Άτακτη υποχώρηση
Άτακτη υποχώρηση
Ανακλήθηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να παίρνουν επίδομα οι παιδόφιλοι,οι επιδειξιομανείς, οι κλεπτομανείς και οι πυρομανείς, μετά την κατακραυγή.
"Το κούρεμα κατά 50% δεν είναι αρκετό"
"Το κούρεμα κατά 50% δεν είναι αρκετό"
Ενα κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% δεν είναι αρκετό για να θέσει το τεράστιο χρέος της χώρας σε βιώσιμη βάση, δήλωσε ο Κλέμενς Φουέστ, σύμβουλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
H ''Στρέλλα'' στους Βασιλιάδες
H ''Στρέλλα'' στους Βασιλιάδες
Γεννήθηκε αγόρι, έγινε γυναίκα, κέρδισε το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Στρέλλα», δοκιμάστηκε στο θέατρο και τώρα κάνει το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη, δίπλα σε ένα καστ καταξιωμένων ηθοποιών.
Τελευταία Σχόλια