Το PSI στο επίκεντρο!

greek 09/1/2012
Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όπου συζήτησαν, κατά βάση, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η πορεία του PSI, η εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα κλπ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν θετικός σχετικά με το PSI και το πώς εξελίσσεται, ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει η γαλλική πλευρά για την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης. Δεν ήταν το ίδιο θετικός κατά τη συζήτηση της εφαρμογής, από την ελληνική πλευρά, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαρκοζί κινήθηκε στο κλίμα των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα η κ. Μέρκελ, προειδοποιώντας, ουσιαστικά, πως αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις αποφάσεις, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο στήριξης της χώρας.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε για περισσότερο από 90 λεπτά, σε μια συζήτηση που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγινε σε θετικό κλίμα. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ ήταν τα θέματα της ατζέντας της τρόικας (PSI, επικουρικές συντάξεις, μισθολογικό κόστος κλπ) αλλά και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές, χωρίς, βέβαια, να προσδιοριστεί ημερομηνία.

Κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλα αυτά τα θέματα, χωρίς, πάντως να υπάρξει συγκεκριμένη κατάληξη. Τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο κ. Σαμαράς έθεσαν ανοιχτά όλα τα θέματα και εξέθεσαν τις απόψεις τους για τα ζητήματα που συζητήθηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την πλευρά του κ. Σαμαρά υπήρξε θετική διάθεση τόσο για τη στήριξη της κυβέρνησης, όσο και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα.

Σχετικά με τις εκλογές, έγινε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων της κυβέρνησης, το οποίο, όπως όλα δείχνουν φθάνει μέχρι τα μέσα ή τα τέλη Μαρτίου.
 




Tags:  

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Μείζον ζήτημα για τη δημόσια υγεία λόγω ύπαρξης εξασθενούς χρωμίου, ακόμα και στο εμφιαλωμένο νερό, ανέδειξε έρευνα των Οικολόγων Πρασίνων που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
Απαγορευτικό απόπλου!
Απαγορευτικό απόπλου!
Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές!
Κίνηση ανθρωπιάς στα Χανιά!
Κίνηση ανθρωπιάς στα Χανιά!
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, οι άστεγοι της πόλης θα φιλοξενούντε στην Παλιά Ηλεκτρική και το Δημοτικό Γηροκομέιο!
Τελευταία Σχόλια