Στα 3 δισ. ευρώ το όφελος από την άρση του καμποτάζ

greek 03/12/2011
Νέα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία δημιουργεί η άρση του καμποτάζ, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα και έμμεσα πολλαπλασιαστικά οφέλη.
          Όπως δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 10, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα από το νομοσχέδιο για την πλήρη άρση του καμποτάζ επιχειρείται για πρώτη φορά μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος, με στόχο την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα μας.
          Τη χρονιά, που φεύγει η μερική άρση του καμποτάζ οδήγησε σε αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 35%, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια με την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς, το όφελος θα φτάσει στα 3 δισ. ευρώ ετησίως ή 1,5% του ΑΕΠ. Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, την Τετάρτη αρχίζουν οι διαδικασίες για την επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά με πόρους που θα προέλθουν και από το ΕΣΠΑ. Στόχος είναι η αύξηση της δυναμικότητας σε κρουαζιερόπλοια κατ΄ επέκταση σε τουρίστες.
 
 




Tags:  

Η Άνγκελα μας έχει σε μεγάλη ...εκτίμηση!
Οι Γερμανοί είναι.. φίλοι μας!
Η Άνγκελα Μέρκελ δεν πίστευε ότι οι Έλληνες την... λατρεύουν και αποφάσισε να ορίσει ειδικό βουλευτή υπεύθυνο για την Ελληνογερμανική ...φιλία!
Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας
Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας
Ανθρωποκυνηγητό αυτή την ώρα στην Πυλία Μεσσηνίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ένοπλης ληστείας σε ταχυδρομική πράκτορα.
Σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε ο Γιώργος Σουφλιάς
Σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε ο Γιώργος Σουφλιάς
Σε μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη σήμερα το πρωί στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς. Δότρια του οργάνου είναι η αδελφή του.
Τελευταία Σχόλια