Τα Ηνωμένα Εθνη θέλουν πρόοδο στο Κυπριακό

greek 05/1/2012
Τα Ηνωμένα Εθνη ενδιαφέρονται να υπάρχει πρόοδος στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν παραμένει συνεπής σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Ερωτηθείς για σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού για τις κινήσεις του ΟΗΕ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν έχει δει τις δηλώσεις του κ. Κυπριανού, αλλά σημείωσε ότι ''τα Ηνωμένα Εθνη ενδιαφέρονται να υπάρχει πρόοδος και εμείς θέλουμε να υπάρχει πρόοδος, η πρόοδος όμως αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την παραβίαση της συμφωνημένης βάσης λύσης, που είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, και με το να υπαναχωρούμε από τα όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα, πράγμα που δυστυχώς κάνει η τ/κ πλευρά''.

''Για αυτό, όπως και χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποδείξει, θέλω να υποδείξω και εγώ σήμερα ότι χρειάζεται να σταθούν οι δύο πλευρές συνεπείς σε αυτά που έχουν δεσμευθεί. Αυτό κάνει η ε/κ πλευρά. Δυστυχώς, η τ/κ πλευρά λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση'', πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν αυτό το εντοπίζουν και τα Ηνωμένα Εθνη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''βρισκόμαστε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ενόψει και του Greentree 2, ο καθένας διατυπώνει τις δικές του θέσεις, και τα Ηνωμένα Εθνη θέλουν να υπάρχει πρόοδος''.

''Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα προκύψει'', σημείωσε.





Tags:  

Ερχεται η βελόνα σε μέγεθος τρίχας
Ερχεται η βελόνα σε μέγεθος τρίχας
Τη χαρά των παιδιών κι όσων τρέμουν και μόνο στη θέα της σύριγγας αποτελεί η είδηση της δημιουργίας «αόρατης» μικρο-βελόνας, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τους νευρικούς ιστούς.
Προωθείται η "παφίτικη πίσσα"
Προωθείται η "παφίτικη πίσσα"
Μετά το φημισμένο λουκούμι Γεροσκήπου που εδώ και μερικά χρόνια αποτελεί το πρώτο κυπριακό προϊόν που φέρει το πανευρωπαϊκό σήμα του «Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης»...
Σε εξέλιξη συνάντηση στην Πύλα
Σε εξέλιξη συνάντηση στην Πύλα
Έφτασε στο μικτό χωριό Πύλα, ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου για το δείπνο που παραθέτει με τον Πρόεδρο Χριστόφια στα Ηνωμένα Εθνη.
Τελευταία Σχόλια