Προωθείται η "παφίτικη πίσσα"

greek 07/1/2012
Μετά το φημισμένο λουκούμι Γεροσκήπου που εδώ και μερικά χρόνια αποτελεί το πρώτο κυπριακό προϊόν που φέρει το πανευρωπαϊκό σήμα του «Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης», ένα ακόμη χαρακτηριστικό προϊόν της Γεροσκήπου και της επαρχίας Πάφου γενικότερα προωθείται από τους τοπικούς φορείς για αντίστοιχη ανάδειξη.
 
Ο λόγος για την παφίτικη πίσσα, οι διεργασίες για την κατοχύρωση της οποίας βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο στα αρμόδια κρατικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
 
Η κατοχύρωση της «πίσσας παφίτιτζιης» αποτελεί το δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού των φορέων του δήμου για ανάδειξη και κατοχύρωση όλων των φημισμένων τοπικών προϊόντων.
 
Η αρχή έγινε πριν χρόνια με το λουκούμι Γεροσκήπου και πλέον οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην πίσσα. Η τρίτη και τελευταία φάση της εκστρατείας θα αφορά στις εξίσου φημισμένες «κουφέττες Γεροσκήπου», τα ζαχαρωμένα δηλαδή αμύγδαλα που κατασκευάζουν οι βιοτεχνίες των λουκουμιών.
 
Πέραν της διαδικασίας κατοχύρωσης ωστόσο, οι τοπικές Αρχές της Γεροσκήπου έχουν αρχίσει και μια παράλληλη εκστρατεία για την ανάδειξη και προστασία των παραδοσιακών τρέμιθων, του δέντρου από το οποίο λαμβάνεται η ουσία παρασκευής της παφίτικης πίσσας.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου πληθυσμιακά δήμου της επαρχίας Πάφου, αποφάσισε όπως προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή και προστασία των υφιστάμενων τρεμιθιών, αλλά και στην υλοποίηση προγράμματος φύτευσης νέων.
 
Στόχος είναι να παρακολουθούνται τα προστατευόμενα αυτά δέντρα για αποφυγή καταστροφών και για παροχή γεωπονικής συνδρομής μόλις διαπιστωθεί ανάγκη.
 




Tags:  

Επιστολή του γγ του ΟΗΕ στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο
Επιστολή του γγ του ΟΗΕ στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο
Ο κυβερνητικός κκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Μην την πιείτε λουστείτε.....!
Μην την πιείτε λουστείτε.....!
Θυμάστε την διαφήμιση που έλεγε “Μην την πιείτε λουστείτε”.....?
Μπύρα σας προτείνουμε κι εμείς αλλά για μια υπέροχη μάσκα για τα μαλλιά.
 
H Acer παρουσίασε το πρώτο tablet με οθόνη 1080p
H Acer παρουσίασε το πρώτο tablet με οθόνη 1080p
Η Acer παρουσίασε στο Λας Βέγκας ένα νέο Iconia Tab tablet το οποίο έχει ανάλυση οθόνης 1920x1080 pixels.
Τελευταία Σχόλια