"Σημαντική η ζημιά στο αεροδρόμιο Λάρνακας"

greek 07/1/2012

"Πρέπει να προβληματίσει όλους η πρακτική της λήψης εργατικών κινητοποιήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου, τα οποία περιλαμβάνονται στις ουσιώδεις υπηρεσίες", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής, προσθέτοντας ότι με την πρακτική αυτή πλήττεται η εικόνα της χώρας, προκαλείται σημαντική οικονομική ζημιά και ταλαιπωρούνται χιλιάδες επιβάτες.

«Κατά τη διάρκεια της νύκτας οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας του Πύργου Ελέγχου στον Αερολιμένα Λάρνακας προχώρησαν σε εργατικές κινητοποιήσεις από τις11:00 χθες το βράδυ μέχρι τις 4:00 σήμερα το πρωί», σημείωσε.

Λόγω των κινητοποιήσεων αυτών, συνέχισε, επηρεάστηκαν συνολικά δέκα πτήσεις, έξι αφίξεις και τέσσερις αναχωρήσεις. «Συγκεκριμένα δύο πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, μια από Manchester και μια από Ηράκλειο-Ρόδο, αναγκάστηκαν ψες να προχωρήσουν σε εκτροπή και να προσγειωθούν στην Πάφο, ενώ σε άλλες οκτώ πτήσεις σημειώθηκαν καθυστερήσεις μέχρι και 2 ώρες», πρόσθεσε.


Επιθυμούμε, είπε ο κ. Ασπρής, «να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν για άλλη μια φορά να στείλουν τα μηνύματα τους οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Και επειδή φτάνουν κοντά μας κάποιες ανησυχητικές πληροφορίες όσον αφορά στη συνέχεια, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα αεροδρόμια συμπεριλαμβάνονται στις ουσιώδεις υπηρεσίες και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους η ακολουθούμενη πρακτική, καθώς προκαλείται σημαντική οικονομική ζημιά, πλήττεται η εικόνα της χώρας μας και ταλαιπωρούνται άδικα εκατοντάδες επιβάτες χωρίς να ευθύνονται σε τίποτα».

Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που φτάνουν στις Αρχές των αεροδρομίων, ο κ. Ασπρής περιορίστηκε να πει τα εξής: «θέλω να πιστεύω πως αυτοί οι οποίοι πρέπει να πάρουν και τα δικά μας μηνύματα, τα έχουν ήδη πάρει. Η εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων της Κύπρου αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται κατά οιονδήποτε τρόπο στην λειτουργία τους».


Είναι για αυτό το λόγο, κατέληξε, «που εκφράζουμε την ελπίδα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αντιληφθούν το μέγεθος του πλήγματος και θα ενεργήσουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μελλοντικά να αποφεύγονται αυτού του είδους οι ανεπιθύμητες και ζημιογόνες καταστάσεις».
 





Δείπνο Αναστασιάδη στο ζεύγος Ερογλου
Δείπνο Αναστασιάδη στο ζεύγος Ερογλου
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του παραθέτουν σήμερα το βράδυ δείπνο προς το ζεύγος Ντερβίς Ερογλου, στην οικία τους στη Λεμεσό.
 
Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του κ. Αναστασιάδη με την τουρκοκυπριακή ηγεσία και σε ανταπόδοση παλαιότερου δείπνου του ζεύγους Ερογλου προς το ζεύγος Αναστασιάδη.
 
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και η σύζυγός του, Μεράλ, θα παρευρεθούν στο δείπνο, συνοδευόμενοι από το σύμβουλο του κ. Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάι.
 
"Παρελήφθη η επιστολή"
"Παρελήφθη η επιστολή"
"Ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει παραλάβει την επιστολή που του απέστειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ", ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
 
H Acer παρουσίασε το πρώτο tablet με οθόνη 1080p
H Acer παρουσίασε το πρώτο tablet με οθόνη 1080p
Η Acer παρουσίασε στο Λας Βέγκας ένα νέο Iconia Tab tablet το οποίο έχει ανάλυση οθόνης 1920x1080 pixels.
Τελευταία Σχόλια