Πως επιλύονται οι φορολογικές διαφορές

greek 08/1/2012
Στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών μπορούν να προσφύγουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμφισβητούν τυχόν πράξη καταλογισμού φόρου, τέλους, εισφοράς ή προστίμου, που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.
 
Η αίτηση προς την ΕΔΕΦΔ υποβάλλεται μέσα στη νόμιμη προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής, στην αρμόδια φορολογική αρχή που εξέδωσε την οικεία πράξη καταλογισμού φόρου, τέλους, εισφοράς ή προστίμου, την ορθότητα της οποίας αμφισβητεί ο φορολογούμενος, και διαβιβάζεται στην ΕΔΕΦΔ (Καρ. Σερβίας 10 - 101 84, Αθήνα) εντός δέκα (10) ημερών από την κατάθεσή της, με το σχετικό φάκελο και έγγραφο της φορολογικής αρχής που περιέχει πλήρες ιστορικό της υπόθεσης και αιτιολογημένες απόψεις της επί των ισχυρισμών του φορολογουμένου που περιέχονται στην αίτηση.
 
Συγκεκριμένα, η ΕΔΕΦΔ είναι αρμόδια για τη διοικητική επίλυση της διαφοράς κατόπιν αίτησης, η οποία υποβάλλεται, προαιρετικά, από το φορολογούμενο κατά τα ανωτέρω, εφόσον το προσδιοριζόμενο ποσό κύριου φόρου κ.λπ. ή το ποσό του προστίμου, στη σχετική εκδοθείσα από το φορολογικό έλεγχο καταλογιστική πράξη, την ορθότητα της οποίας αμφισβητεί ο φορολογούμενος, υπερβαίνει τις πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

Σε περίπτωση που το παραπάνω ποσό υπερβαίνει τις τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ, η ΕΔΕΦΔ καθίσταται αποκλειστικά αρμόδια για τη διοικητική επίλυση της διαφοράς.

 
 
 




Tags:  

Συναντήθηκαν Βαρθολομαίος-Ραγκούσης
Συναντήθηκαν Βαρθολομαίος-Ραγκούσης
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
 
Πως θα φτιάξετε θρυμματισμένο πάγο
Πως θα φτιάξετε θρυμματισμένο πάγο
Αν δεν διαθέτετε ψυγείο με το ειδικό μηχάνημα που θρυμματίζει τον πάγο, μπορείτε κάθε φορά που κάποιος σας ζητάει θρυμματισμένο πάγο για το ποτό του, να τον φτιάχνετε μόνοι σας.
"Δεν έγινε κουκούλωμα"
"Δεν έγινε κουκούλωμα"
Απορρίπτει τις αιτιάσεις του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση Κουλούρη, η Ελληνική Αστυνομία.
Τελευταία Σχόλια