Το ΔΝΤ αμφιβάλλει, η Ελλάδα ανησυχεί

greek 07/1/2012
 Το ΔΝΤ "αμφιβάλλει", κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί με διάρκεια να μειώσει το πάρα πολύ μεγάλο, σήμερα, εξωτερικό χρέος της, γράφει στο τελευταίο τεύχος το περιοδικό "Spiegel". Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται ένα έγγραφο του ΔΝΤ.
 
"Πρέπει η Ελλάδα να επιταχύνει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μεγεθών της". Αλλως, οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είναι δυνατόν να αρνηθούν να αποζημιωθούν με ένα ποσοστό απομείωσης χρέους υψηλότερο του ως τώρα αναφερόμενου 50%, λέει αυτό το έγγραφο του ΔΝΤ, γράφει το Spiegel.
 
Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, τα κράτη μέλη στην ευρωζώνη ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή στον εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας. Επίσης, το ΔΝΤ ενόψει της προσεχούς επανόδου της "τρόικας καυτηριάζει την απουσία προόδου όσον αφορά τη συλλογή των φόρων, ενώ εκτιμά πως τα δημόσια έσοδα από τις κρατικοποιήσεις επί του παρόντος "είναι λιγότερα" των αρχικώς αναφερθέντων. 
 




Tags:  

Κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος
Κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος
Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, Μποντουάν Προτ.
Ένοπλες ληστείες σε Νίκαια και Πέραμα
Ένοπλες ληστείες σε Νίκαια και Πέραμα
 Ένας 30χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για διάπραξη ληστείας με την απειλή μαχαιριού εναντίον 40χρονης ιδιοκτήτριας ψιλικών στο Πέραμα.
Σε ασφαλή σημείο το δεξαμενόπλοιο στην Κύθνο
Σε ασφαλή σημείο το δεξαμενόπλοιο στην Κύθνο
Σε ασφαλές σημείο βορειοανατολικά της Κύθνου, οδηγείται αυτή την ώρα απο ρυμουλκό σκάφος το δεξαμενόπλοιο που είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω βλάβης.Καλά στην υγεία τους και 15 επιβαίνοντες.
Τελευταία Σχόλια