Πίνακας του Πικάσο ο ένας εκ των δύο που εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη

greek 09/1/2012
Έργο του Πικάσο είναι ο ένας από τους δύο πίνακες που εκλάπησαν τα ξημερώματα, από το κτίριο της Εθνικής Πικακοθήκης, στην Αθήνα.

    Πρόκειται για έργο που φιλοτεχνήθηκε το 1934 και τη δεκαετία του σαράντα την έκανε δώρο ένας Γαλλικός Σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη.

    'Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες μπήκαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, παραβιάζοντας μπαλκονοπόρτα στον ημιόροφο, την οποία έριξαν μαζί με την κάσα. Στη συνέχεια, έφτασαν στον χώρο που φυλάσσονταν τα έργα, απέσπασαν από το πλαίσιο τον καμβά δυο πινάκων (ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ο δεύτερος). Επιχείρησαν να κλέψουν και τρίτο πίνακα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

    Η Αστυνομία έχει παραλάβει το οπτικό υλικό το οποίο και μελετά, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι αναμένονται δηλώσεις από την Αστυνομία και την διεύθυνση της Εθνικής Πικανοθήκης. 





Tags:  

Η Ελλάδα «επανέρχεται» στην αμερικανική ειδησεογραφία
"Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών επενδυτών θα χαθεί η επόμενη δανειακή δόση"!
Ανήλικοι λήστευαν οδηγούς ταξί!
12χρονος λήστευε ταξιτζήδες!
Απίστευτο!Συμμορία ανηλίκων οδηγούσε ταξιτζήδες σε ερημικές τοποθεσίες και τους λήστευε. Ανάμεσά τους και ένας 12χρονος!
 
 
 
Πτώση των πωλήσεων το 2011
Πτώση των πωλήσεων το 2011
Πτώση κατά 31%, σε σχέση με το 2010, παρουσίασαν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το 2011, με την ΤΟΥΟΤΑ να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αγοραστών.
Τελευταία Σχόλια