Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών

greek 01/12/2011
 Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία και το Λιμενικό στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία κατηγορούνται για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
    Ταυτόχρονα συνελήφθησαν 88 μετανάστες, οι οποίοι θα μεταφέρονταν παράνομα, με πλωτό μέσο στην Ιταλία. Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν για τη δράση ενός 43χρονου, τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό. Από τη σχετική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος, είχε συμφωνήσει με ένα αλλοδαπό υπήκοο Ιράκ, ο οποίος αναζητείται, να τον μεταφέρει από την Αθήνα στον Αστακό Μεσολογγίου, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πλωτό μέσο, με προορισμό την Ιταλία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 43χρονος πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες τη μεταφορά του αλλοδαπού, ενώ κατά τη διαδρομή παρέλαβε από το Αιτωλικό Μεσολογγίου, άλλους έξι μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφερε όλους στον Αστακό.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι λιμενικές αρχές του Μεσολογγίου εντόπισαν ένα σκάφος αγκυροβολημένο, στα ανοικτά του Αστακού και συνέλαβαν τρεις διακινητές και 88 μη νόμιμους μετανάστες. Ο 43χρονος παραδόθηκε από την Αστυνομία στις Λιμενικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει ή όχι εμπλοκή με την υπόθεση.

    Ας σημειωθεί ότι τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις διακινητών στην Αιτωλοακαρνανία, που επιχειρούν να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ιταλία, αντί χρηματικού ποσού, που φθάνει σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και τα 2.500 ευρώ για τον κάθε μετανάστη. 

 




Tags:   Μετανάστες  

Αντί για καφέ, σέρβιρε ... "φρουτάκια"!
Αντί για καφέ, σέρβιρε ... "φρουτάκια"!
Συνελήφθησαν τρία άτομα χθες το βράδυ στο Ηράκλειο.
Σήμερα ξεκινάει το ..ψαλίδι!
Σήμερα ξεκινάει το ..ψαλίδι!
Σήμερα ξεκινάει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2012  η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου .
Γιατί έσφαξαν το μωρό;
 Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το νεκρό αγοράκι ζούσε με τη μητέρα του μόνιμα στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί της και με κάποιους ακόμα συγγενείς πριν από 1 μήνα.
Τελευταία Σχόλια