''Οι μεγαλοοφειλέτες να πληρώσουν''

greek 21/11/2011
Να επισπευθούν οι διαδικασίες της εκδίκασης όλων των φορολογικών υποθέσεων  και να εισπραχθούν οι οφειλομένοι φόροι από τους μεγαλοοφειλέτες ζητούν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών  Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
 
Η επιστολή έχει ως εξής:
 
«Είναι γνωστό ότι ένα σημαντικό κομμάτι των οφειλόμενων φόρων, αποτελείται από οφειλές για τις οποίες υπάρχει αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής των οφειλετών στα δικαστήρια....Παρʼ όλες τις ρυθμίσεις και τις προσπάθειες επίσπευσης στην εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων, δεν φαίνεται να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ειδικά σήμερα, που οι συνεπείς φορολογούμενοι υφίστανται βαρειές και σκληρές θυσίες για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, δεν νοείται οι μεγαλοοφειλέτες να εκμεταλλεύονται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αναστολής της είσπραξης μέσω της προσφυγής τους στη Δικαιοσύνη, ούτε και τις συχνά σημαντικές καθυστερήσεις στην εκδίκαση των αντίστοιχων υποθέσεων από τα αρμόδια δικαστήρια, με συνέπεια να περνούν χρόνια ολόκληρα, μέχρι να εισπραχθούν σημαντικότατα ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών από φόρους...Εύλογο μέτρο  αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος θα ήταν η θεσμοθέτηση της κατά προτεραιότητα και τάχιστης εκδίκασης από τα δικαστήρια, εντός μέγιστης προθεσμίας 5 μηνών, όλων των προσφυγών που αφορούν φορολογικές υποθέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές σημαντικών ποσών προς το Δημόσιο.   ʽΕτσι,  δεν θα περιμένουμε χρόνια μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις αυτές, για  να  μπορέσουν στη συνέχεια να εισπραχθούν τα οφειλόμενα, όπως δυστυχώς συμβαίνει μέχρι σήμερα...

Η ταχεία είσπραξη των οφειλόμενων φόρων, που αφορούν υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την  κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά και με την  απόλυτα δικαιολογημένη απαίτηση των πολιτών να συμμετέχουν όλοι στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική δυνατότητα. Διαφορετικά, ό,τι δεν εισπράττεται από τους μεγαλοοφειλέτες και τους φοροφυγάδες καταλήγει να επιβαρύνει επιπλέον και άνισα τους συνεπείς φορολογούμενους»...
 
Την ερώτηση υπογράφουν οι  βουλευτές : Δ. Κουσελάς,  Γ. Χαραλαμπόπουλος, Αθ. Χαντάβας, Π. Ρήγας, Δ. Καρύδης, Β. Κεγκέρογλου, Θ. Παπαγεωργίου, Ι. Αμοιρίδης, Μιχ. Παντούλας, Ι. Βλατής, Θαν. Παπαδόπουλος, Ανδ. Τριανταφυλλόπουλος, Αλ. Αθανασιάδης, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Γ. Κασσάρας, Μαρία Θεοχάρη, Ανδ. Μακρυπίδης, Μαρία Μίχου, Στ. Κουτμερίδης, Β. Τόγιας, Γ. Ντόλιος, Ν. Ζωϊδης, Αφροδίτη Παπαθανάση, Σπ. Μοσχόπουλος, Σπ. Μαργέλης, Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη, Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Μιχ. Κατρίνης, Δ. Βαρβαρίγος, Δ. Τσιρώνης, Χρ. Αηδόνης, Ν. Σαλαγιάννης, Αικατερίνη Φαρμάκη-Γκέκη και Ελπίδα Τσουρή.
 




Tags:  

Ο πρώτος υποψήφιος
Παρών στην κούρσα της διαδοχής
Την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όταν υπάρξουν οι προυποθέσεις εξέφρασε ο Μ.Χρυσοχοίδης.
Άνεργη έγκυος κατά ΔΕΗ
Άνεργη έγκυος εναντίον ΔΕΗ
 Η έγκυος έχει καταθέσει και αγωγή κατά της ΔΕΗ για το έκτατο τέλος, για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητας της. 
Η εικόνα της 5ης αγωνιστικής της Α1
Η εικόνα της 5ης αγωνιστικής της Α1
Το Ρέθυμνο επικράτησε εντός έδρας του Ηλυσιακού με 72-66, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.
Τελευταία Σχόλια