Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες

greek 21/11/2011
Ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα γύρω στις 12.30 η διαδικασία που άρχισε στις 09.00 το πρωί, για υποβολή υποψηφιοτήτων για τους προέδρους και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου.
 
Με δηλώσεις του ο Εφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, Επαρχος Aμμοχώστου Γεώργιος Αντωνιάδης ανέφερε ότι «στην επαρχία Αμμοχώστου, ύστερα από την μετατροπή της Σωτήρας και την ανακήρυξή της σε Δήμο, οι Κοινότητες ανέρχονται στις 66.
 
Στις ελεύθερες περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για υποβολή υποψηφιοτήτων και σίγουρα έχουμε εκλογές αφού υπάρχουν πέραν των δύο υποψηφίων» είπε.
 
Πρόσθεσε ότι «στην Κοινότητα Αυγόρου οι υποψήφιοι Κοινοτάρχες είναι τέσσερις ενώ στις υπόλοιπες Κοινότητες οι υποψήφιοι είναι δύο και τρεις».
 
Ανέφερε ακόμα ότι από τις «61 Κοινότητες της κατεχόμενης Αμμοχώστου, υπάρχει μία Κοινότητα, τα Μόναγρα στην οποία υπάρχουν 7 μόνο ψηφοφόροι και έτσι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα επαναληφθεί» σε μελλοντικό χρόνο.
 
Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «στις 44 από τις 60 κοινότητες της κατεχόμενης Αμμοχώστου έχει υποβληθεί μία υποψηφιότητα Κοινοτάρχη και τεσσάρων μελών για κάθε Κοινοτικό Συμβούλιο.
 
Ετσι όταν λήξει αύριο στις 12.30 η περίοδος των ενστάσεων, θα ανακηρυχθούν οι Κοινοτάρχες και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και δεν θα διεξαχθεί καμία εκλογή» ανέφερε.
 
Οσον αφορά «τις υπόλοιπες 16 Κοινότητες της κατεχόμενης Αμμοχώστου θα διεξαχθούν εκλογές γιατί στις οκτώ από αυτές έχουν υποβληθεί πάνω από μία υποψηφιότητες για Κοινοτάρχη και έτσι θα υπάρχουν εκλογές τόσο για την εκλογή Κοινοτάρχη όσο και για την εκλογή μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων.
 
Στις υπόλοιπες οκτώ Κοινότητες έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες για τέσσερα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων με αποτέλεσμα να διεξαχθούν εκλογές μόνο για Κοινοτάρχες» κατέληξε ο κ. Αντωνιάδης. 
 




Tags:  

Εκλογές την Πέμπτη προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος
Εκλογές την Πέμπτη προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ θα προτείνει στην Ιερά Σύνοδο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.
Σχολή Καλών Τεχνών διεκδικούν στη Λάρνακα
Σχολή Καλών Τεχνών διεκδικούν στη Λάρνακα
Οι οργανωμένοι γονείς της Λάρνακας διεκδικούν,  τη δημιουργία Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι μπαίνουν στον αγώνα έχοντας στο πλευρό τους...
"Κοιτάμε τη δουλειά μας"
"Κοιτάμε τη δουλειά μας"
Την επιστολή του Όλι Ρεν για την κυπριακή οικονομία κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας.
 
 
Τελευταία Σχόλια