Στην ατζέντα και το Κυπριακό

greek 21/11/2011
Την άσκηση της επιρροής της για μια λύση στο Κυπριακό ως εγγυήτριας δύναμης θα ζητήσει από την Βρετανία ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο μετά από πρόσκληση της Βασίλισσα Ελισάβετ Β.
 
Οπως αναφέρεται στον Τύπο, σε δηλώσεις του πριν μεταβεί στην Αγγλία, ο κ. Γκιουλ είπε ότι θα επισημάνει και τη σημασία της συνέχισης της στήριξης της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και στο να μην διακοπούν οι διαπραγματεύσεις λόγω πολιτικών εμποδίων.
 
Ο Πρόεδρος Γκιουλ είπε επίσης ότι θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στις μουσουλμανικές χώρες στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική και θα αναλύσει το όραμα της Τουρκίας για τα ζητήματα αυτά σε συνέδριο στο Wilton Park με υψηλόβαθμους Βρετανούς αξιωματούχους.
 
Εκτός από την βασιλική οικογένεια ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Εντ Μίλιμπαντ, θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο και θα συναντηθεί με τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Βρετανίας - Τουρκίας. Θα δώσει επίσης συνεντεύξεις στην εφημερίδα The Guardian και το BBC.
 

Τον κ. Γκιουλ συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζιάν, ο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, καθώς και Βουλευτές, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.

 




Tags:  

Στο νοσοκομείο με αναφυλαξία η Σκορδέλη
Στο νοσοκομείο με αναφυλαξία η Σκορδέλη
Ο συνήγορος υπεράσπισης της τρίτης κατηγορούμενης, Έλενας Σκορδέλη ανέφερε ότι η πελάτισσα του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Στρατηγός Χριστόφιας
Διπλό μήνυμα Χριστόφια
Δυναμική εμφάνιση Χριστόφια στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Μίλησε για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την στάση της Τουρκίας.
 
 
 
Στις Βρυξέλλες ο Έρογλου
Στις Βρυξέλλες ο Έρογλου
Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αύριο το πρωί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.
Τελευταία Σχόλια