Οι εφαρμογές για Windows Phone έφτασαν τις 50.000

greek 28/12/2011
Μπορεί οι εφαρμογές για Windows Phone να μην ξεπέρασαν τις 500.000 όπως στο Apple App Store, όμως έφτασαν σε ένα αρκετά καλό νούμερο.

Το Allaboutwindowsphone.com αναφέρει ότι οι εφαρμογές έχουν φτάσει αισίως τις 50.000. Αν σκεφτούμε ότι η νέα πλατφόρμα της Microsoft κυκλοφόρησε πέρυσι, το νούμερο δεν είναι καθόλου κακό.

Το iPhone είχε χρειαστεί περίπου 12 μήνες για να φτάσει τον ίδιο αριθμό εφαρμογών, επομένως το Windows Phone είναι μόλις 2 μήνες πίσω.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια αναφορά: “Χρειάστηκε περίπου 1 χρόνος για τις 40.000 εφαρμογές αλλά μόλις επιπλέον 40 μέρες για τις 50.000.”

Η νέα πλατφόρμα έχει τραβήξει την προσοχή λόγω της ώριμης πλέον συνεργασίας με τη Nokia. Το πρώτο τηλέφωνο Nokia με Windows Phone θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις αρχές του 2012 στην πολύ χαμηλή τιμή των 50 δολαρίων.

Η Microsoft έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει τη λειτουργία των εφαρμογών. Η βασική ιδέα είναι να μπορεί ο χρήστης να εκτελεί τις περισσότερες απαραίτητες λειτουργίες με τα ενσωματωμένα προγράμματα χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές για δευτερεύουσες λειτουργίες.

Βέβαια, όποια και να είναι η στρατηγική της εταιρίας, η Microsoft έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι τα Windows Phone να γίνουν ένας σοβαρός ανταγωνιστής στις πλατφόρμες για φορητές συσκευές.




Tags:   Microsoft , windows phone  

Συνομιλίες Ιαπωνίας-Σ. Αραβίας για αγορά πετρελαίου
Συνομιλίες Ιαπωνίας-Σ. Αραβίας για αγορά πετρελαίου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Κοϊτσίρο Γκέμπα έφθασε χθες στο Ριάντ, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, για συνομιλίες με στόχο να εξασφαλιστεί η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας του υπό το φως της απειλής του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Χορμούζ.
Οι εξαγγελίες για λιτότητα...έφεραν αύξηση στο μισθό του πρωθυπουργού
Οι εξαγγελίες για λιτότητα...έφεραν αύξηση στο μισθό του πρωθυπουργού
Αύξηση 10% θα δοθεί φέτος στο μισθό του πρωθυπουργού και των αντιπροέδρων της κυβέρνησης στο Βέλγιο και 8% στο μισθό των υπουργών, μολονότι η νέα κυβέρνηση της χώρας είχε δεσμευτεί για τη μείωσή τους κατά 5%.
"Αιτία πολέμου"
"Αιτία πολέμου"
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν βία στην περίπτωση που το Ιράν επιδιώξει να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ", τόνισε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
Τελευταία Σχόλια