Δεκάχρονοι μαθητές "απαίτησαν" να γίνουν έργα για την ασφαλή μετακίνησή τους

greek 18/11/2011
Μία επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Έδεσσα ήταν αρκετή ώστε να κάνει τους δεκάχρονους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Άρνισσας, στο νομό Πέλλας, να αναρωτηθούν: «πόσο ασφαλής είναι η γειτονιά μας και πόσο τηρείται ο κώδικας οδικής ασφάλειας από τους οδηγούς, αλλά και τους ίδιους τους πεζούς;».
    Οι μαθητές της Δ’ τάξης του δημοτικού, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, άρχισαν να παρατηρούν τον χώρο γύρω από το σχολείο τους. Σύντομα, αντιλήφθηκαν πως δεν υπήρχε διάβαση για να περνούν τον δρόμο, ενώ δεν είχαν τοποθετηθεί και οι απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς.

    Έτσι, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν. Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο της Έδεσσας έκαναν γνωστές τις παρατηρήσεις κι επισημάνσεις τους και ζήτησαν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην υπάρχει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

    «Οι μαθητές προσέξαμε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες πινακίδες σήμανσης για να ερχόμαστε και να φεύγουμε με ασφάλεια για τα σπίτια μας. Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε, όπως γνωρίζετε εσείς καλύτερα, να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη σήμανση των δρόμων περιμετρικά του δημοτικού σχολείου, όπου κινείται σημαντικός αριθμός μικρών παιδιών για να νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα παιδιά της Δ’ τάξης στην επιστολή τους προς τον δήμαρχο.

    «Οι μαθητές μας διαπίστωσαν, στο πλαίσιο και τους μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος, ελλείψεις στη σήμανση και αποφάσισαν να κινητοποιηθούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Άρνισσας Αναστάσιος Βάντσης.

    Το θέμα, που ανέδειξε η τοπική εφημερίδα "Εδεσσαϊκή", συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Έδεσσας κι αφού κρίθηκε δίκαιο το αίτημα των μαθητών, στη συνέχεια ανταποκρίθηκε άμεσα η δημοτική αστυνομία. Μιί ομάδα δημοτικών αστυνομικών, με τη βοήθεια των παιδιών, τοποθέτησε στους γύρω δρόμους τις πινακίδες σήμανσης και χάραξε τα σημεία για τη διάβαση πεζών.

    «Οι μαθητές ήταν δίπλα μας σε όλη διαδικασία. Συμβολικά, έβαψαν ένα μέρος της διάβασης, ενώ μας βοήθησαν να τοποθετήσουμε τις πινακίδες. Δουλέψαμε όλοι μαζί. Κι αφού διεκδίκησαν αυτό που ήθελαν και συμμετείχαν ως ενεργοί πολίτες, πέτυχαν το στόχο τους», συμπλήρωσε ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Έδεσσας Ευστράτιος Βηλιγιάννης.

 




Tags:   Έργα , σχολειο  

"Να πει την αλήθεια ο Παπαδήμος"
"Να πει την αλήθεια ο Παπαδήμος"
Σαφείς αιχμές για την θητεία του Λ. Παπαδήμου στην Τράπεζα Ελλάδος και την συμμετοχή του στην σημερινή κατάσταση της χώρας, άφησε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
 
Έχετε ανοξείδωτα σκεύη;
Έχετε ανοξείδωτα σκεύη;
Αλλος ένας τρόπος να καθαρίσετε τα ανοξείδωτα σκεύη:
 
Παρέμβαση εισαγγελέα στη ΔΕΗ
Παρέμβαση εισαγγελέα στη ΔΕΗ
Στο υπό κατάληψη κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, της ΔΕΗ, στην Λ. Μεσογείων, μετέβη πριν από λίγη ώρα ο εισαγγελέας.
Τελευταία Σχόλια