Ήρθε το νέο VW Beetle

greek 22/11/2011
   Όταν το 1938 ο Φέρντιναντ Πόρσε σχεδίαζε ένα αυτοκίνητο που έμοιαζε με σκαθάρι, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το σχήμα θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο σύμβολο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Και αφού το Beetle… επέζησε στον Β παγκόσμιο πόλεμο, τις επόμενες δεκαετίες έγινε το «αυτοκίνητο του λαού»  με περισσότερους από 21,5 εκατομμύρια νέους ιδιοκτήτες. Τη δεκαετία του 1990 μάλιστα λανσαρίστηκε η σύγχρονη εκδοχή του, η οποία αν και με διαφορετικούς προσανατολισμούς, έγινε και πάλι σύμβολο. Αλλά του “life style” αυτήν τη φορά.
   Τώρα, ήρθε η ώρα για την  εξέλιξη του New Beetle, το οποίο σχεδιαστικά θυμίζει ακόμα περισσότερο το αρχικό μοντέλο. Η τρίτη γενιά του Beetle όμως είναι σημαντικά μεγαλύτερη, αφού το μήκος της έχει αποκτήσει 15 επιπλέον εκατοστά, ενώ είναι φαρδύτερη, χαμηλότερη και έχει μεγαλύτερα μετατρόχια.
Το μεγαλύτερο μήκος μάλιστα έδωσε τη δυνατότητα να επεκταθεί η οροφή αλλά και να τοποθετεί  πίσω και όρθια το παρμπρίζ, ώστε να διατηρηθεί το σχήμα του πρώτου Beetle. 
   Σχεδιαστική συγγένεια με το παρελθόν έχει και το εσωτερικό, με το σχετικά κοντό ταμπλό. Αντίθετα, το δερμάτινο τιμόνι είναι ολοκαίνουργιο και σχεδιασμένο ειδικά για το Beetle, ενώ εκτός από την εργονομία και την πρακτικότητα ο εσωτερικός διάκοσμος είναι και πιο άνετος για τους τέσσερις επιβάτες. Μεγαλύτερος (310 λίτρα) είναι και ο χώρος αποσκευών. Παρόλα αυτά το νέο μοντέλο έχει καθαρά σπορ προσανατολισμούς, αφού στόχος του είναι η ευχαρίστηση του οδηγού. Στην οποία βέβαια συμβάλουν και οι κινητήρες TSI. Ο 1.2 των 105 ίππων, ο 1.6 των 160, ο δίλιτρος των 200 ίππων (0-100χλμ/ώρα σε 7,5΄΄) αλλά και ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 με τους 105 ίππους και την μέση κατανάλωση των 4,5 λίτρων/100 χλμ. Εκτός από μηχανικά κιβώτια θα υπάρχουν και διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ πλουσιότατος  είναι ο εξοπλισμός ακόμα και στην αρχική έκδοση Cult. Υπάρχουν επίσης οι Design και Sport, ενώ οι τιμές αρχίζουν από 17.560 ευρώ (1.2), 21.280 (1.4), 30.890 (2.0) και 20.560 ευρώ (1.6 TDI)




Tags:   vw , beetle  

Τιμητική εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Τιμητική εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Οι Εκδόσεις Ακρίτας τιμούν τα είκοσι χρόνια Πατριαρχίας του Πρώτου της Ορθοδοξίας, Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου,
και σας καλούν...
"Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε"
"Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε"
Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ»,σχετικά με την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, νησιών του Αιγαίου από τουρκικά δίκτυα.
Μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων
Μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων
Οι  Γ.Γ.θα πρέπει να φτιάξουν το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών καθώς χιλιάδες υπάλληλοι θα αποχωρήσουν.
Τελευταία Σχόλια