Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση

greek 13/11/2011
Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον νέο Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που θα γίνουν αύριο στις 19.00 στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, ξεκινά η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
 
Στις αρχές της εβδομάδαςαναμένεται στην Αθήνα η αντιπροσωπεία της τρόικας αλλά και η ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτός από την εκταμίευση της έκτης δόσης, οι διαβουλεύσεις που θα γίνουν θα αφορούν την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος.
 
Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση.  
 
Παράλληλα, οι πιέσεις προς τη χώρα αυξάνονται, καθώς με την επίσκεψη της  αντιπροσωπείας της τρόικας στις αρχές της εβδομάδας, θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η κατάρτιση και κατάθεση του νέου προϋπολογισμού.
 
Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Λουκάς Παπαδήμος με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, Σαρκοζί και Μέρκελ διέμηνυσαν ότι "Η καταβολή της επόμενης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης θα μπορέσει να γίνει μόνο όταν πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή".
 
 




Tags:  

Aναβάθμιση του TAXIS
Aναβάθμιση του TAXIS
Την τεχνολογική αναβάθμιση του TAXIS ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή.
Η επόμενη μέρα...
Το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας...
Ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης συνεργασίας. Κορυφαία στελέχη  κάνουν λόγο για απαραίτητες εξελίξεις με έτοιμη την αλλαγή σκυτάλης.
Καταγράφονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σ' όλα τα νησιά του Αιγαίου
Καταγράφονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σ' όλα τα νησιά του Αιγαίου
Ξεκίνησε η συγκρότηση επιτροπών καταγραφής των αυθαιρέτων διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών που υπάρχουν στα οδικά δίκτυα
Τελευταία Σχόλια