Νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου

greek 16/11/2011
Πραγματοποιείται σήμερα νέα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και είναι η πρώτη συνάντηση των ηγετών των δύο Κοινοτήτων της Κύπρου, μετά τις διήμερες συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο συγκρότημα Greentree της Νέας Υόρκης, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2011. 

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, με την ολοκλήρωση των συναντήσεων της Νέας Υόρκης, ανέφερε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης στην Κύπρο και στη συνέχεια να μεταβούν οι δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο, για να ξανασυναντηθούν μαζί του.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη λήξη των διήμερων συνομιλιών και τη δήλωση του κ. Μπαν, ο ίδιος ''συμφωνεί απόλυτα μαζί του'' και η ελληνοκυπριακή πλευρά θα εξαντλήσει ''όλες τις δυνατότητες, που προσφέρονται στο πλαίσιο της συμφωνημένης υφιστάμενης διαδικασίας, για να επιτύχουμε την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου''.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέστησε παράλληλα σαφές ότι στη συνάντηση της Νέας Υόρκης δεν έγινε λόγος για άσκηση επιδιαιτησίας ούτε για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. 





Tags:  

Το Κογκρέσο επικύρωσε την πώληση 3 Super Cobra στην Τουρκία
Το Κογκρέσο επικύρωσε την πώληση 3 Super Cobra στην Τουρκία
Το αμερικανικό Κογκρέσο επικύρωσε την πώληση στην Τουρκία 3 επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ – 1W Super Cobra. 
Μάσκα σύσφιξης
Μάσκα σύσφιξης
Υλικά:
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι γλυκερίνη
1 κουταλιά μέλι
Κατιμέρι
Κατιμέρι
Υλικά:
Ζύμη:
2 1/2 κιλά αλεύρι χωριάτικο
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
 
Τελευταία Σχόλια