Δύο συλλήψεις για αδικήματα σε σχέση με ευρωπαϊκά κονδύλια

greek 16/11/2011
Στη σύλληψη δύο προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με πέντε αδικήματα που σχετίζονται με ευρωπαϊκά κονδύλια, προχώρησε σήμερα το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος (Γ.Δ.Ο.Ε.) του Αρχηγείου.

Οπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτού, τα αδικήματα αφορούν, πρώτον, συνωμοσία προς καταδολίευση, δεύτερον, απάτη, τρίτον, ενεργή δωροδοκία και δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα, κατά παράβαση των περί της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ποινικοποίηση της διαφθοράς, τέταρτον, παράβαση του Νόμου που κυρώνει τη σύμβαση σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και πέμπτον, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2008 – 2010 σε Λευκωσία και Λάρνακα. 

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα σχετίζονται με το διακρατικό πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης γαλακτοκομικών προϊόντων σε τρίτες χώρες και αποτελείται από τρεις φάσεις, με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης δράσεων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ σε ποσοστό 50%, την Κύπρο και άλλο Κράτος Μέλος της ΕΕ σε ποσοστό 30% και από προτείνουσες οργανώσεις σε ποσοστό 20%. 

Η έρευνα της Αστυνομίας άρχισε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα προς την Αστυνομία, στη βάση έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, η οποία διενήργησε έλεγχο οικονομικών καταστάσεων που αφορούν τη χρηματοδότηση του διακρατικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει ο Κ. Κατσουνωτός, με βάση τα στοιχεία που είχαν εντοπιστεί από την έρευνα της Γενικής Ελέγκτριας, εκφράστηκαν φόβοι που δικαιολογούσαν την ποινική έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη απάτης και κατάχρησης κοινοτικών και εθνικών πόρων και την ύπαρξη διαπλεκόμενων συμφερόντων. 





Tags:  

Το 2013 οι πρώτοι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής στη Λευκωσία
Το 2013 οι πρώτοι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής στη Λευκωσία
Τον Σεπτέμβριο του 2013 αναμένεται να δεχτεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου τους πρώτους φοιτητές.
Facebook: “Φταίει ο browser για τη χθεσινή επίθεση”
Facebook: “Φταίει ο browser για τη χθεσινή επίθεση”
Το Facebook υποστηρίζει ότι για το χθεσινό περιστατικό ευθύνεται ένα τρωτό μέρος του κώδικα του browser.
Νέα τεχνολογία υπόσχεται 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας
Νέα τεχνολογία υπόσχεται 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας
Μηχανικοί από τις ΗΠΑ κατασκεύσαν μπαταρία για κινητά τηλέφωνα που φορτίζεται μέσα σε 15 λεπτά και μένει φορτισμένη για περισσότερο από μια εβδομάδα.
Τελευταία Σχόλια