Facebook: “Φταίει ο browser για τη χθεσινή επίθεση”

greek 16/11/2011
Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι ήδη έχει αντιμετωπιστεί η χθεσινή επίθεση στην ιστοσελίδα και πως οι περισσότερες πορνογραφικές φωτογραφίες που ανέβασαν οι χάκερς έχουν ήδη σβηστεί.
 
Το Facebook υποστηρίζει ότι για το χθεσινό περιστατικό ευθύνεται ένα τρωτό μέρος του κώδικα του browser και πως βελτιώθηκαν τα συστήματα για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Χιλιάδες από τα 800 εκατομμύρια μέλη της ιστοσελίδας παραπονέθηκαν τις τελευταίες μέρες για τις ακατάλληλες φωτογραφίες. Ακούγεται ότι το Facebook γνωρίζει ποιος είναι ο υπεύθυνος και πως δεν έχει σχέση με τους Anonymous.

Το νομικό τμήμα της εταιρίας δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του υπεύθυνου της επίθεσης.

Σύμφωνα με την εταιρία “Κατά την επίθεση, οι χρήστες ξεγελάστηκαν ώστε να εισάγουν στη μπάρα διευθύνσεων του browser κακόβουλο κώδικα Javascript, γεγονός που οδήγησε στη διασπορά του επιθετικού περιεχομένου. Ωστόσο, κανένας λογαριασμός δεν παραβιάστηκε και τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν ασφαλή.”

Οι εταιρία δήλωσε ότι το τεχνικό τμήμα έχει κατασκευάσει μηχανισμούς ασφαλείας που κλείνουν αυτόματα ύποπτες σελίδες και λογαριασμούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το τρωτό μέρος του κώδικα.

Επίσης το Facebook δίνει τις ακόλουθες συμβουλές στους χρήστες για να προστατευτούν από παρόμοιες επιθέσεις:
 
  • Ποτέ μην αντιγράφετε στη μπάρα διευθύνσεων άγνωστο κώδικα
  • Χρησιμοποιείτε πάντα τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις των browser
  • Χρησιμοποιείτε τους συνδέσμους αναφοράς ύποπτων σελίδων και ατόμων
Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο λένε ότι το Facebook δυσκολεύτηκε να ανταπεξέλθει σ΄αυτή την επίθεση καθώς οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν αδυναμία του browser και όχι του ίδιου του Facebook.

"Φαίνεται να είναι μια καθαρά κακόβουλη ενέργεια. Το Facebook έχει τη φήμη ενός οικογενειακού-φιλικού περιβάλλοντος," γράφει ο Chester Wisniewski, ειδικός σε θέματα ασφάλειας στο internet.

"Ας ελπίσουμε ότι ο browser που έχει το πρόβλημα θα φτιαχτεί αμέσως, αν και οι χρήστες συνήθως δεν βιάζονται να αναβαθμίσουν τον browser που χρησιμοποιούν."

Πηγή: BBC
 
 




Tags:   Facebook , spam , Χάκερ  

Λεκές από οδοντόκρεμα
Λεκές από οδοντόκρεμα
Ο λεκές από οδοντόκρεμα είναι από τους πιο εύκολους λεκέδες και για να τον καθαρίσετε:
 
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Ερογλου
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Ερογλου
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
Η AMD λανσάρει τους νέους Opteron
Η AMD λανσάρει τους νέους Opteron
Σύμφωνα με την AMD οι νέοι επεξεργαστές προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε πιο λογικές τιμές απ' ότι η σειρά επεξεργαστών Xeon.
Τελευταία Σχόλια